zas.pielęg. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 kwie 2015, 14:09

czy możecie mi podpowiedzieć czy dobrze myślę w następującej sprawie, w dniu dzisiejszym Pan chciał się ubiegać o zasiłek pielęgnacyjny na podstawie opinii biegłego neurologa sądowego, który uważa że Pan powinien mieć znaczny stopień niepełnosprawności. Pan odwołał się wcześniej od WZON, który zaliczył go do umiarkowanego stopnia niepełnosprawności. Czy na podstawie opinii biegłego Pan może ubiegać się o zasiłek pielęgnacyjny i ja mam przyjąć jego wniosek o tenże zasiłek i zawiesić prowadzenie postępowania do czasu uprawomocnienia się tylko czego ? wniosku w przedmiocie stopnia niepełnosprawności ? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
nowa6

Napisano: 22 kwie 2015, 14:13

jak pan będzie miał już nowe orzeczenie spełniające wymogi do ZP to przyznasz mu zasiłek z wyrównaniem od miesiąc złożenia wniosku o orzeczenie w PZON ... jak zachowa wszystkie terminy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2015, 14:14

Tylko na podstawie orzeczenie możesz przyznać jak Pani się odwołała to napewno dostanie jakiś wyrok , narazie wydali opinie dla Ciebie nie jest dokumntem czekasz na wyrok .
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x