zasiłek celowy dla osoby w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
werka

zasiłek celowy dla osoby w DPS

Post autor: werka »

Proszę o informację czy osobie przebywającej w DPS zasiłek celowy przyznaje gmina , która skierowała ją do DPS,
, czy gmina na terenie której jest znajduje się DPS i występuje o zwrot przyznanych środków do gminy z której osoba została skierowana.
Iza K

Re: zasiłek celowy dla osoby w DPS

Post autor: Iza K »

Miałam taką sytuację u siebie. Pan przebywający w DPS w innej gminie przysłał do mnie pocztą prośbę o udzielenie pomocy w formie zasiłku celowego, mój GOPS wydał decyzję, wysłał ją pocztą a zasiłek został przekazany na konto bankowe klienta (u mnie było łatwiej, bo Pan pobiera zasiłek stały, więc to konto bankowe miał już założone). pozdrawiam Iza K.
Asia Joanna

Re: zasiłek celowy dla osoby w DPS

Post autor: Asia Joanna »

Iza K pisze:Miałam taką sytuację u siebie. Pan przebywający w DPS w innej gminie przysłał do mnie pocztą prośbę o udzielenie pomocy w formie zasiłku celowego, mój GOPS wydał decyzję, wysłał ją pocztą a zasiłek został przekazany na konto bankowe klienta (u mnie było łatwiej, bo Pan pobiera zasiłek stały, więc to konto bankowe miał już założone). pozdrawiam Iza K.

wystarczy tylko taka prosba mieszkanca o zailek celowy? a dalej jaka jest procedura, kto przeprowadza wywiad srodowiskowy?
ODPOWIEDZ