Proszę o informację czy osobie przebywającej w DPS zasiłek celowy przyznaje gmina , która skierowała ją do DPS,
, czy gmina na terenie której jest znajduje się DPS i występuje o zwrot przyznanych środków do gminy z której osoba została skierowana.
zasiłek celowy dla osoby w DPS
Re: zasiłek celowy dla osoby w DPS
Miałam taką sytuację u siebie. Pan przebywający w DPS w innej gminie przysłał do mnie pocztą prośbę o udzielenie pomocy w formie zasiłku celowego, mój GOPS wydał decyzję, wysłał ją pocztą a zasiłek został przekazany na konto bankowe klienta (u mnie było łatwiej, bo Pan pobiera zasiłek stały, więc to konto bankowe miał już założone). pozdrawiam Iza K.
Re: zasiłek celowy dla osoby w DPS
Iza K pisze:Miałam taką sytuację u siebie. Pan przebywający w DPS w innej gminie przysłał do mnie pocztą prośbę o udzielenie pomocy w formie zasiłku celowego, mój GOPS wydał decyzję, wysłał ją pocztą a zasiłek został przekazany na konto bankowe klienta (u mnie było łatwiej, bo Pan pobiera zasiłek stały, więc to konto bankowe miał już założone). pozdrawiam Iza K.
wystarczy tylko taka prosba mieszkanca o zailek celowy? a dalej jaka jest procedura, kto przeprowadza wywiad srodowiskowy?
Oprócz zasiłek celowy dla osoby w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Dom Pomocy Społecznej a alimentacja u rodzeństwa
pytanie
Pytanie czy OPS może skierow dziecko do DPS bez postan. sądu
wolne miejsce
leki do limitu NFZ
umieszczenie w dps bez zgody
14
Odsetki od noty za dps po terminie
odpłata zd dps dzieci przebywających za granicą
wolne miejsce w dps
uchylenie decyzji
Wolne miejsca w Domu Pomocy Społecznej
Pomóżcie Skierowanie do innego DPS- nową decyzją czy zmienić
Skierowanie do innego DPS- czy nowy wywiad???
wybory a osoby niepełnosprawne w dps
Skierowanie do dps osoby całkowicie ubezwłasnowolnionej