zasiłek stały
zasiłek stały
czy wniosek o przyznanie zasiłku stałego moge złożyć jeszcze przed wydaniem orzeczenia o niepełnosprawności, np. 28 sierpnia? Komisję mam dopiero 12 września.
Re: zasiłek stały
NIE, gdyż zasiłek zostanie przyznany od dnia złożenia orzeczenia i komisji. Nie masz podstaw do składania podania o zasiłek stały gdyz nie wiadomo czy otrzymasz niepełnosprawność??
Więc jeśli teraz złożysz to będą musieli zrobić wywiad i dac odmowę za sierpień
Więc jeśli teraz złożysz to będą musieli zrobić wywiad i dac odmowę za sierpień
A co do ZUS się nie składa????????????????? mało latek????? a później rencista z mops??
Renciści to w ZUS a w mops to pomoc z podatków ludzi pracujących więc trzeba szanować ich pracę i sam fakt że rano wstają a ty spisz
Renciści to w ZUS a w mops to pomoc z podatków ludzi pracujących więc trzeba szanować ich pracę i sam fakt że rano wstają a ty spisz
Do O\\\\\\\\\\\\\\\\
Jak nie masz zielonego pojęcia o sytuacji to prosze Cię nie wypowiadaj się. Ja też pracuję, płacę podatki, z których później utrzymujemy zasiłkowców.
Kobieta, która trafiła do DPS, jest niepełnosprawna intelektualnie od dziecka, trafiła tu bardzo zaniedbana. Nikt nie zadbał o to żeby była leczona, miała w porę wydane orzeczenie przez lekarza orzecznika ZUS, niekt nie postarał się o zapewnienie jej wcześniej środkó do życia. Dzisiaj na to już jest sporo za późno. Dom pomocy społecznej i zasiłek stały jest dla niej jedyną alternatywą. Trochę współczucia. Bywają przypadki i to nawet częste, że zasiłki stałe przyznaje się osobom, które na swój los sobie zapracowały. śa również wyjątki. Mam nadzieję że chociaż trochę wstyd Ci za Twoją wypowiedź.
Jak nie masz zielonego pojęcia o sytuacji to prosze Cię nie wypowiadaj się. Ja też pracuję, płacę podatki, z których później utrzymujemy zasiłkowców.
Kobieta, która trafiła do DPS, jest niepełnosprawna intelektualnie od dziecka, trafiła tu bardzo zaniedbana. Nikt nie zadbał o to żeby była leczona, miała w porę wydane orzeczenie przez lekarza orzecznika ZUS, niekt nie postarał się o zapewnienie jej wcześniej środkó do życia. Dzisiaj na to już jest sporo za późno. Dom pomocy społecznej i zasiłek stały jest dla niej jedyną alternatywą. Trochę współczucia. Bywają przypadki i to nawet częste, że zasiłki stałe przyznaje się osobom, które na swój los sobie zapracowały. śa również wyjątki. Mam nadzieję że chociaż trochę wstyd Ci za Twoją wypowiedź.
Oprócz zasiłek stały - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
Wywiad alimentacyjny do DPS
depozyt zmarłego mieszkańca
alimentacja dps
umowa czy decyzja?
Proszę o pomoc
uzasadnienie do dps
Standaryzacja
GOPS, DPS, umowa z rodziną klienta ?
bez swiadomej zgody
wywiad aktualizacyjny - dokumenty
WOLNE MIEJSCA W DPS !!!!!!!!
ALIMENTACJA Z POMOCY SPOŁECZNEJ