zasiłek stały i okresowy uprawnienia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 lip 2014, 11:23

proszę o pomoc, mam gościa który ma orzeczony umiarkowany stopień niepełnosprawności i jest zarejestrowany w PUP jako bezrobotny bez świadczeń, problem tkwi w tym że ów gość nie chce zasiłku stałego który by mu przysługiwał w kwocie 529 zł tylko ubiega się o zasiłek okresowy w kwocie 271,- zł. Dopełnieniem mojego szczęscia była kontrola która oświadczyła że należy odmówić zasiłku okresowego ponieważ w pierwszej kolejności powinien otrzymać zasiłek stały. Facet składa oświadczenie że nie chce stałego zasiłku. Jaką podsatwę prawną wstawić w decyzje o odmowie zasiłku okresowego ??????? kurcze że też to mnie się musiało przytrafić , czy ktoś może mi pomóc???
BBB

Napisano: 02 lip 2014, 13:18

A co jest powodem że odmawia stałego (jeśli chodzi o ubezpieczenie możesz przecież przyznać samo świadczenie pieniężne - bo klient posiada inny tytuł ubezpieczenia i nie bedzie musiał się wyrejestrowywać z pup)
qazwsxedc

Napisano: 02 lip 2014, 13:54

on twierdzi że chce pójść do pracy, jednakże nie może być bezrobotnym by brać zasiłek stały a jedynie poszukującym pracy ale on nie chce, uparł się i tylko na swoją szkodę bo w ciągu ostatnich 15 lat ma tylko 3 miesiące pracy ale wierzy w cud nad Wisłą, a ja nie wiem jaką podstawę prawną mam wstawić do odmowy zasiłku stałego, czytałam o zbiegu uprawnień ale nie ma takiej opcji jak zasiłek okresowy i zasiłek stały chyba zadzwonię do tej co kontrolowała niech mi poda podstawę, a może ktoś z Was wie jak to rozwiązać ?:) plis :):):)
spadające gwiazdy zagrały marzenia
tam gdzie smutny anioł odmawia modlitwy
:oops: :oops: :oops: :oops:
BBBB
Praktykant
Od: 02 lip 2014, 11:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x