zasiłek stały - od kiedy?????

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Emili__a

zasiłek stały - od kiedy?????

Post autor: Emili__a »

Klient od 2012 roku do listopada 2016 roku pobierał zasiłek stały. 15 grudnia 2016r. złożył wniosek o ustalenie stopnia niepełnosprawności, komisja była 27 stycznia br., utrzymano umiarkowany stopień i niepełnosprawność datuje się od 2012 roku. Jak teraz przyznać zasiłek stały - za cały grudzień czy od 15 grudnia?
ewkaa

Re: zasiłek stały - od kiedy?????

Post autor: ewkaa »

nie ujełaś najważniejszego mianowicie kiedy złożył do OPS wniosek o przyznanie zas. stałego i czy było zawieszenie postepowania. jesli zgłosił sie w styczniu to od stycznia a jesli złozył wniosek w grudniu i postępowanie zostało zaieszone to od grudnia.
Emili__aa

Post autor: Emili__aa »

Do GOPS zgłosił się w styczniu 27 stycznia, ale jak do Powiatowego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności złożył 15 grudnia to ja bym za grudzień przyznała, tylko nie wiem za pół czy cały. Skłaniam się do przyznania od 15 grudnia.
ewi

Post autor: ewi »

a ja to nic nie wiem to jakaś paranoja
Emili__a

Post autor: Emili__a »

Ktoś jeszcze może powiedzieć jakby przyznał zasiłek?
dorotaops
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dorotaops »

liczy się miesiąc złożenia wniosku do OPS anie na komisję, więc w tym przypadku od stycznia 2017
ODPOWIEDZ