alimenty na wnuka
alimenty na wnuka
Witam mam pytanie.Była żona zrzekła się ode mnie alimentów na mojego syna, wyjechała za granice.Teraz po kilku latach wniosła pozew o alimenty od mojego ojca czy są szanse aby Sąd nie przyznał tych alimentów.Mòj ojciec ma orzeczono stały stopień niepełnosprawności i ma niewielką emeryturę.Bardzo prosze kogoś o udzielenie mi jakiejś informacji.
Re: alimenty na wnuka
A dlaczego nie domaga się od ciebie tych alimentów tylko od Twojego ojca.
Wcześniej się zrzekła, ale teraz może złożyć ponowny wniosek o alimenty od ciebie być może sytuacja finansowa uległa zmianie.
Nie wiedziałam,że facet ma na imię marta.
Wcześniej się zrzekła, ale teraz może złożyć ponowny wniosek o alimenty od ciebie być może sytuacja finansowa uległa zmianie.
Nie wiedziałam,że facet ma na imię marta.
Zrzekła się tzn wycofała sprawę u komornika ktòry ściągał mi alimenty z renty.Uczyniła to dla tego iż za granicą ponownie wyszła za mąż, urodziła dwójkę dziecii i jej sytuacja finansowa znacznie się poprawiła.A Marta bo nie pisze ze swojego komputera chodź nie myślę aby miało to jakieś znaczenie w moim pytaniem.
to, że zrzekła sie u komornika o niczym nie przesądza... postanowienie sądu jest nadal aktualne i zawsze może wnieść o ponowną egzekucję... a jesli rodzic nie będzie sie wywiązywał z obowiązku alimentacyjnego nałożonego przez sąd to zawsze mozna wnieść wniosek o zasądzenie alimentów od dziadków... jaka będzie decyzja sądu nikt ci nie odpowie...
Pytanie jest: "czy są szanse aby Sąd nie przyznał tych alimentów"
To jest pytanie do sądu, a nie do pracowników socjalnych.
To jest pytanie do sądu, a nie do pracowników socjalnych.
No właśnie ma się dzieci trzeba płacić a nie wymigiwać się będą zmiany ustawowe od marca dot.funduszu alimentacjnego i teraz padł blady strach na tych co nie płacą.
Dlaczego fundusz alimentacyjny ma płacić skoro jest tatuś i to mi się podoba a nie zapłacił 10 zł na miesiąc na dziecko do komornika i się cieszył,ze nic mu nie zrobią bo płaci tyle ile ma.Wreszcie będą dobre zmiany w tej ustawie.
Dlaczego fundusz alimentacyjny ma płacić skoro jest tatuś i to mi się podoba a nie zapłacił 10 zł na miesiąc na dziecko do komornika i się cieszył,ze nic mu nie zrobią bo płaci tyle ile ma.Wreszcie będą dobre zmiany w tej ustawie.
Iga2 jak czytam co piszesz to dochodze do kilku wnioskow: 1, masz problem ze zrozumieniem pytań i informacji, 2. Nie lubisz ludzi, 3. Siedzisz na jakims stołku w zapyzialej wiosceze czekasz na klientow, ktorych nalezy ponizac i kopac. Facet się pyta o alimenty z dziadka, nie pisze o tym że sam nie chce placic, jasno opisuje sprawę a ty taka odpowiedź udzielasz jakbyś chciała jadem go opluc.
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Krótko i na temat:
- wyrak alimentacyjna od ojca dziecka jest prawomocny
- sąd nie zasadzi w takim przypadku alimentów od dziadków
-mądry sad oddali pozew
-pierwszy krok jaki powinna zrobić była to odwieszenie egzekucji a nie pozew na dziadka
- wyrak alimentacyjna od ojca dziecka jest prawomocny
- sąd nie zasadzi w takim przypadku alimentów od dziadków
-mądry sad oddali pozew
-pierwszy krok jaki powinna zrobić była to odwieszenie egzekucji a nie pozew na dziadka
Wredniocha
i wszystko w temacie, nawet komornik nie będzie potrzebny jak ojciec zacznie płacić zasadzona kwotę. 

Oprócz alimenty na wnuka - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Firma zagranicą jak ściągnąć dochody?
bezdomny
zasiłek stały- nowe zasady
SKO - proszę o pomoc
zasiłek stały - od kiedy?????
Aktualizacja POMOST Std
umorzenie należności
Zasiłek stały a zmiana dochodu
zasiłek staly
Decyzja ubezpieczenia
czy ktos pomoże-stały