Zasiłek stały od kiedy uchylić?
Zasiłek stały od kiedy uchylić?
Witam
Klient ma przyznany zasiłek stały do odwołania.
31.01.2017 przyniósł umowę o pracę z dnia 24.01.2017- czy mogę mu uchylić zasiłek stały od 1.02.2-17r?
Z ubezpieczenia go wyrejestrujemy z dniem podjęcia pracy? Czy muszę czekać aż dostanie dochód żeby go wliczyć i na tej podstawie uchylić czy mogę to zrobić teraz od 1.02.2017.
Proszę o pomoc.
Klient ma przyznany zasiłek stały do odwołania.
31.01.2017 przyniósł umowę o pracę z dnia 24.01.2017- czy mogę mu uchylić zasiłek stały od 1.02.2-17r?
Z ubezpieczenia go wyrejestrujemy z dniem podjęcia pracy? Czy muszę czekać aż dostanie dochód żeby go wliczyć i na tej podstawie uchylić czy mogę to zrobić teraz od 1.02.2017.
Proszę o pomoc.
Re: Zasiłek stały od kiedy uchylić?
Dodam jeszcze że na umowie podana jest kwota brutto 2000.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jak chcesz uchylić nie znając dochodów?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mi się wydaje że od marca bo wtedy będą dochody za pełny miesiąc przepracowany czyli luty
ale w ustawie nic chyba nie ma za który miesiąc - tak jest w rodzinnym, że za pierwszy pełny przepracowany miesiąc.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeżeli podjął pracę 24.01.17 to musisz mieć zaświadczenie ile zarobił w styczniu i przeliczyć stały za luty, zmienić decyzję lub ją uchylić w zależności od tego jakie będą dochody. Jeżeli będzie się w lutym jeszcze kwalifikował do stałego i zmienisz decyzję to w marcu znowu musisz mieć dochody za luty i sprawdzasz czy od marca należy mu się stały czy nie.
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
jak dorotaops
Tylko że wynagrodzenie za ten ostatni tydzień stycznia, kiedy podjął prace dostanie najprawdopodobniej dopiero w lutym, więc za styczeń nie będzie miał dochodu. Ale w lutym już będzie normalnie pracował. Ja bym w tej sytuacji lutego w ogóle nie ruszał, a decyzje uchylił od od 1 marca.dorotaops pisze:jeżeli podjął pracę 24.01.17 to musisz mieć zaświadczenie ile zarobił w styczniu i przeliczyć stały za luty, zmienić decyzję lub ją uchylić w zależności od tego jakie będą dochody. Jeżeli będzie się w lutym jeszcze kwalifikował do stałego i zmienisz decyzję to w marcu znowu musisz mieć dochody za luty i sprawdzasz czy od marca należy mu się stały czy nie.
Oprócz Zasiłek stały od kiedy uchylić? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Usługi opiekuńcze odmowa??
odwiedzanie zasiłków stałych?
wznowienie postepowania
zasiłek stały- zawieszenie
Nieodebrany zasiłek - zgon petenta.
zwolnienie w KRUS
DPS - zmiana decyzji w związku ze zmianą kosztów pobytu
art.101 ust. 7 zwroty świadczeń- czy je robicie?
alimenty
Dochód utracony w pomocy społecznej...
częściowe zwolnienie z odpłatości za DPS
zasiłek stały i niska emerytura
zasiłek stały z pomocy społecznej
zasiłek stały
może tu ktoś podpowie?
podstawa prawna do pisma