zasiłek stały wyrównanie

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
izaa1

zasiłek stały wyrównanie

Post autor: izaa1 »

Osoba miała przyznany zasiłek stały z tytułu znacznego stopnia niepełnosprawności do końca lipca 2016, złozyła wniosek na komisję w lipcu, ale komisja odbyła się w miesiącu wrześniu. Nadal ma przyznany znaczny stopień niepełnosprawności.Od sierpnia należy wyrównać jej zasiłek stały.Złożyła już również decyzję na pielęgnacyjny i ma decyzję, ze pielęgnacyjny będzie wyrównany od sierpnia. Robiąc teraz zasiłek stały czy mam już doliczyć ten zasiłek pielęgnacyjny od sierpnia? I wypłacić od sierpnia po 481 zł, tak jak miała wypłacane?
t.franek

Re: zasiłek stały wyrównanie

Post autor: t.franek »

Na razie ma decyzję.Musi jednak kasę, aby jej policzyć.
t.franek

Post autor: t.franek »

Brakło wyrazu - pobrać.
izaa1

Ale będziemy wyrównywać stały od sierpnia, a w miesiącu lipcu pobrał zasiłek pielegnacyjny 153 zł.
Gabrycha.A
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Gabrycha.A »

ważne jest kiedy do OPSu wpłynęło podanie na kontynuację zasiłku stałego?
izaa1

W miesiącu sierpniu wpłyneło do OPS podanie o kontynuację zasiłku stałego. Czyli musimy wyrównać od sierpnia, tylko teraz mam problem czy doliczać od razu zasiłek pielęgnacyjny. W lipcu wzięła pielegnacyjny. A teraz ma już decyzję na pielęgnacyjny, że będzie wyrównany od sierpnia.
Gabrycha.A
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Gabrycha.A »

ja bym dała zasiłek stały od sierpnia ni i od razu liczyła pielęgnacyjny do dochodu
izaa1

No właśnie ja też tak myślę, bo przecież w lipcu otrzymała pielegnacyjny, a teraz ma już decyzję ,że zasiłek pielegnacyjny zostanie wyrównany od lipca.
izaa1

Miało być zostanie pielęgnacyjny wyrównany od sierpnia.
ODPOWIEDZ