zatrudnienie subsydiowane

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
bsia

zatrudnienie subsydiowane

Post autor: bsia »

Mam taki problem i proszę o radę. Załóżmy że 10 maja mam podpisać umowę z pracodawcą na zatrudnienie subsydiowane (udział w projekcie wup), a 7 maja mam podpisać umowę o dzieło (wykonywanie pracy która będzie trwać 2 dni). Nie wiem co mam zrobić, ponieważ już wcześniej umówiłam się z innym pracodawcą na tą umowę o dzieło i nie wiem czy w takiej sytuacji mogę ją podpisać. Powinnam w ciągu 7 dni od momentu podpisania umowy na zatrudnienie subsydiowane zgłosić to w UP, ale czy muszę wcześniej zgłosić tą umowę o dzieło?. Bo ja myślę, że jeśli wcześniej podpiszę umowę o dzieło, to już wtedy nie jestem osobą bezrobotną i nie mogę podjąć zatrudnienia subsydiowanego. Pani w urzędzie tak dała mi do zrozumienia. Na forum UP nie uzyskałam żadnej odpowiedzi. Proszę podpowiedzcie. Nie mogę podpisać umowy o dzieło z inną datą, ponieważ tak wymaga sytuacja.
paragraf

Re: zatrudnienie subsydiowane

Post autor: paragraf »

umowa o dzieło nie jest umową o pracę , jeżeli w wup masz mieć umowę o pracę to przemyśl to ( ewentualnie nie przyznawaj się do dzieła jeżeli faktycznie ma być tylko 2 dni)
ODPOWIEDZ