dzibar, ludzie są różni, demokracja nie równa się - wszyscy po studiach albo wszyscy bez szkoły. Każdy powinien żyć na swoją miarę czyli osiągnąć samodzielność i niezależność na tyle na ile go stać. Muszą być b.dobre fryzjerki, profesorowie, kolejarze itp. ALE NIE POWINNO BYĆ \"ludzi spod budki z piwem\". Dla Ciebie jest inaczej - profesor ma pić piwo z ludźmi pod budką !!! Twoje wywody są delikatnie pisząc - nie na miejscu!!! Obwiniasz nauczycieli za to, że nie wszyscy mają studia!!! Wyobraź sobie, że jest coś takiego jak iloraz inteligencji i nie każdy jest w stanie opanować niektore zakresy wiedzy. Powinien byc za to b.dobrym np. tramwajarzem.
traktuję Twój komentarz jak parafrazę i prostuję: profesor w demokracji nie ma pić piwa pod budka z piwem bo w demokracji takiej budki by nie było tylko standardowe miejsca tak jak np. jest w Niemczech, gdzie sie pije piwo, nie obwiniam nauczycieli, ze nie wszyscy maja studia tylko za brak wychowania, kultury i przystosowania do zycia w społeczeństwie - bo taka jest rola szkoly oraz za brak wyrobienia nawyku checi do nauki.
Tak wiec rowno nie znaczy sprawiedliwie tak samo jak sprawiedliwie nie znaczy rowno przy założeniu, ze zasada samostanowienia działa w demokracji.
Mam nadzieje, że watpliwosci zostały rozwiane i kwestia równego prawa głosy profesora i \"menela\" jak go nazwałes \"spod budki z piwem \" zostały rozwiane raz na zawsze
Ja wątpliwości nie mam i nie miałam, tymm bardziej że:
-w Niemczech też są budki z piwem
- w Polsce też są \"standardowe miejsca, gdzie sie pije piwo\"
- odpowiedzialność za wychowanie, kulturę i przystosowanie do zycia w społeczeństwie PONOSI RODZINA, a nie szkoła
- nawyki i chęci dziecko wynosi z domu, szkoła wspiera dobre i koryguje niewłaściwe postawy.
Nie ja użyłam słowa - menel tylko Ty dzibar, wpis z wczorajszego dnia:
\"a ja Ci powiem jedno - nie jeden menel ma więcej rozumu niż wykształcony.\"
I jest to kolejny przykład Twojej manipulacji - wmawianie
Nie wiem co ci się dzibar rozwiało, ale nigdy nie sądziłam inaczej niż to, ze każdy obywatel ma prawo głosu niezależnie od tego jaki jest.
manipulujesz ty Marta w tej chwili wciskając mi, ze ja poniżam \"menela\" odwracając kota ogonem, twoje wywody są ograniczone, bo to że rodzina jest podstawą to wiadomo, a to co państwa obowiazkiem to też wiadomo: szkola ma swoje obowiazki, ktorych stara się pozbywać poprzez nierzetelnych nauczycieli, którzy rządaja coraz wiecej - coraz mniej z siebie dajac, a jak popatrzysz wstecz na moje komentarze to to co napisałaś, ze niejeden menel ma wiecej rozumu niz człowiek wykształcony - napisałam na początku - wiec przestań sie wymadrzać obracajac kota ogonem i moje słowa przekształcać w swoje wywody bo ja mam proste zasady i mnie nie jest potrzebny aplauz abym umiała docenic każdego człowieka. A propos slowa menel to po raz pierwszy tego słowa użyla pani minister.
Popisałaś się dzibar, aż przykro
Nie jestes w stanie prowadzić merytorycznej dyskusji, Twoje wywody sa naciągane, a jak cos nie tak to wina innych Takie jest moje zdanie
dobrze, że to tylko twoje zdanie, bo ja zawsze zaczynam od siebie i popisy sa tu zbędne
dla mnie rozwiązania im prostsze tym lepsze - nic nie naciągam i jasno stawiam sprawy, a obłuda jest mi po prostu obca.
Naciągaja ci, którzy udaja, ze coś robia nie robiąc.
A ja mówie wprost:)