Zdążyłyście? - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 11 cze 2015, 16:22

https://www.tvp.info/20406194/akcja-nie- ... e-od-memow
Kampania wywołała oburzenie.
Dlaczego w Polsce kobiety są tak traktowane? Polityka prorodzinna swoją drogą ale niektóre po prostu nie chcą dzieci choć mają kasę i warunki. Kto im zabroni? Kościół? Dlaczego polska kobieta pracująca i niezależna to dziwoląg, egoistka, diabeł?
W ten sposób do kobiecych macic nie trafią.
Czy kobieta która nie jest mamą nie ma prawa istnieć?

Z jednej strony chcą by kobiety rodziły a z drugiej zakazują in vitro. Dziki kraj.
Ares

Napisano: 12 cze 2015, 9:05

Ares pisze:https://www.tvp.info/20406194/akcja-nie- ... e-od-memow
Kampania wywołała oburzenie.
Dlaczego w Polsce kobiety są tak traktowane? Polityka prorodzinna swoją drogą ale niektóre po prostu nie chcą dzieci choć mają kasę i warunki. Kto im zabroni? Kościół? Dlaczego polska kobieta pracująca i niezależna to dziwoląg, egoistka, diabeł?
W ten sposób do kobiecych macic nie trafią.
Czy kobieta która nie jest mamą nie ma prawa istnieć?

Z jednej strony chcą by kobiety rodziły a z drugiej zakazują in vitro. Dziki kraj.
Zdążyłam :) Na szczęście miałam pracę zachodząc w ciążę, miałam dom i miałam z kim zostawić dziecko. Współczuję młodym kobietom bo wiem, że często to właśnie sytuacja materialna wpływa na ich decyzje. Odpowiedzialna osoba zastanowi się czy będzie miała warunki i możliwości wychowania dziecka a nie na zasadzie jakoś to będzie. Poza tym czy ktoś chce mieć dzieci to jego indywidualna sprawa. Kampania nie podoba mi się, jest oderwana od naszej rzeczywistości. Ile jest bogatych kobiet, ile stać na apartamenty i wyjazdy do Tokio. Duża część naszego społeczeństwa ledwo wiąże koniec z końcem mieszkając kontem u rodziców. Czy na związek dobrze wpłynie dziecko gdy ma się do dyspozycji 12 m2 i 1200 zł.? Wątpię. Zauważyłam, że młodzi ludzie zawierają związki formalne czy też nie ale mają dzieci w większości tylko Ci którzy "wpadli". Sama chętnie zostałabym babcią (syn 29 lat) ale to jest tylko moje chcenie, nie syna.
Gość

Napisano: 12 cze 2015, 10:25

Toż watykańczycy do spółki ze styropianowcami i CIA walczyli o nowy ład w tej części Europy - właśnie taki jak mamy. Wszyscy mieli ogromną żądzę kasy władzy. W czasie, gdy cała Europa jest Socjalistyczna, z prawami człowieka, pracownika i prawami dziećmi my wróciliśmy do XIX wieku po 45 latach "niewoli". Te słynne słowa - "Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze tej ziemi". Widocznie nie wiedział do kogo woła, ale ten ktoś posłuchał. Oblicze ziemi się odnowiło. Z kraju zostały tylko zgliszcza. Z ruin wyjechało 3000 000 ludzi, dla kolejnych 5000 000 nie ma miejsca i najlepiej, żeby zniknęli bo są tylko "obciążeniem" i marni z nich konsumenci. W zakładach pracy pańszczyzna-gorzej, bo właściciel ziemski miał obowiązek zapewnić poddanym jakieś utrzymanie. Dzisiaj dziecko to obciążenie, a dwoje dzieci to już skazanie rodziny na nędze w najbliższych kilku latach. Bezdzietni mają pracę i kasę. Z chwilą urodzenia dziecka tracą pracę. Rządzą krajem banki i korporacje. Watykańczycy jak to watykańczycy. Im to jest na rękę. Owieczek ma być jak najwięcej, mają się mnożyć, nie zadawać pytań i dać się strzyc.
betonowy

Napisano: 12 cze 2015, 10:53

...i wierny nie może być zbyt inteligentny, bo wtedy robi się niebezpieczny i odciąga sporą grupę. Wierny ma być wierny. W Polsce dać 500-700 zł na dziecko i połowa kobiet nie poszłaby do pracy, tylko miała 3-4 i więcej dzieci. A najbardziej optymalne byłoby dać tę kasę jej mężowi jako pensję. Skąd ktoś powie? Jest kasa dla 15-letnich emerytów wojskowych wyleżanych byków, jest kasa dla górników, marnotrawstwo niesamowite. Obcy kapitał w formie hipermarketów i banków drenuje kraj. Czemu im nie dowalić podatku od obrotu? To kraj jest chory, nie ludzie.
betonowy

Napisano: 16 cze 2015, 19:35

widziałam reklamę...ja w niej nie dostrzegam elementów dyskryminacji. Coś raczej w stylu zachęcenia do podjęcia ewentualnej refleksji...
ładne mieszkanie, dobra markowa odzież, kariera zawodowa- styl i elegancja. Dlaczego ta kobieta z reklamy po chwili namysłu miałaby łkać z powodu tego -że nie ma dziecka? dziecko można sobie zamówić i nie rezygnować z życia. Zresztą nie samo zadanie urodzenia dziecka jest "problemem i ryzykiem". Ryzykiem dla takich kobiet to ewentualnie nieudany ojciec dziecka.
Emilka.

Napisano: 16 cze 2015, 21:03

A co jest złego w zachęcaniu kobiet do macierzyństwa? Czyżby chodziło o straty przemysłu antykoncepcyjnego i aborcyjnego? Nie jest tajemnicą, że stosowanie antykoncepcji jest jedną z głównych przyczyn problemów z zajściem w ciążę. Im wcześniej młode kobiety zdecydują się na dziecko i im później zaczną stosować antykoncepcję, tym większe szanse na macierzyństwo bez problemów.
Niestety wiele kobiet staje się ofiarami lewackiej ideologii, która wmawia kobietom, że rodzenie dzieci jest nienormalne. A tu do rzeczy nie ma nic religia. Przyroda tak skonstruowała kobietę, że tylko ona może rodzić dzieci. Jest to więc naturalny porządek świata.
Sama jestem matką kilkorga dzieci i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, to jest bowiem sens mojego życia. Nigdy od nikogo nie domagam się aby mnie naśladował. Jednak uważam za rzecz bardzo cenną prawo każdej kobiety do wolnego wyboru. Wolny wybór jest tylko wtedy, kiedy mamy dostęp do pełnej informacji. Lewacy, którzy podobno walczą o dobro kobiet (tak jak kiedyś walczyli o dobro robotników i chłopów) agresywnie zwalczają wszelkie informacje, które pozwalają kobietom na pełną ocenę ich sytuacji. Dlaczego tak się dzieje, niech każda kobieta odpowie sobie sama. Ja wiem jedno, jeśli ktoś chce naprawdę mojego dobra to nie odcina mnie od części ważnych informacji.
Kilka dni temu na jednym z portali internetowych pojawiła się informacja o rakotwórczej antykoncepcji. Po czym bardzo szybko została gdzieś głęboko ukryta. Dlaczego? Przecież chodzi o nasze zdrowie.
Innym przykładem nieuczciwości lewackich środowisk jest promocja aborcji przy jednoczesnym agresywnym odbieraniu kobietom prawa do informacji czym jest aborcja, jak naprawdę wygląda i jakie rodzi skutki.
Nie jestem żadną nawiedzoną dewotką. Jeśli chcesz kobieto usunąć ciążę, zrób to. Jednak wcześniej powinnaś mieć prawo do wysłuchania argumentów za i przeciw, w równym stopniu. A co się dzieje? Z jednej strony prowadzi się zmasowaną kampanię na rzecz aborcji a z drugiej zamyka do więzień osoby wzywające do nie zabijania poczętych dzieci. Przykładem jest Mary Wagner, która jest uwięziona w Kanadzie tylko za to, że wręczała kobietom oczekującym na aborcję róże i prosiła je by nie usuwały ciąży. Czy to jest zbrodnia? Według lewaków tak.
Przestańcie więc straszyć kobiety katolickim zamordyzmem, kiedy to wy zamykacie kobiety w więzieniach.
przeciętna kobieta

Napisano: 16 cze 2015, 22:02

a to lewaki w tej kanadzie lepsze niż u nas
przeciętny chłop

Napisano: 16 cze 2015, 23:28

przeciętna kobieta pisze:A co jest złego w zachęcaniu kobiet do macierzyństwa? Czyżby chodziło o straty przemysłu antykoncepcyjnego i aborcyjnego? Nie jest tajemnicą, że stosowanie antykoncepcji jest jedną z głównych przyczyn problemów z zajściem w ciążę. Im wcześniej młode kobiety zdecydują się na dziecko i im później zaczną stosować antykoncepcję, tym większe szanse na macierzyństwo bez problemów.
Niestety wiele kobiet staje się ofiarami lewackiej ideologii, która wmawia kobietom, że rodzenie dzieci jest nienormalne. A tu do rzeczy nie ma nic religia. Przyroda tak skonstruowała kobietę, że tylko ona może rodzić dzieci. Jest to więc naturalny porządek świata.
Sama jestem matką kilkorga dzieci i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, to jest bowiem sens mojego życia. Nigdy od nikogo nie domagam się aby mnie naśladował. Jednak uważam za rzecz bardzo cenną prawo każdej kobiety do wolnego wyboru. Wolny wybór jest tylko wtedy, kiedy mamy dostęp do pełnej informacji. Lewacy, którzy podobno walczą o dobro kobiet (tak jak kiedyś walczyli o dobro robotników i chłopów) agresywnie zwalczają wszelkie informacje, które pozwalają kobietom na pełną ocenę ich sytuacji. Dlaczego tak się dzieje, niech każda kobieta odpowie sobie sama. Ja wiem jedno, jeśli ktoś chce naprawdę mojego dobra to nie odcina mnie od części ważnych informacji.
Kilka dni temu na jednym z portali internetowych pojawiła się informacja o rakotwórczej antykoncepcji. Po czym bardzo szybko została gdzieś głęboko ukryta. Dlaczego? Przecież chodzi o nasze zdrowie.
Innym przykładem nieuczciwości lewackich środowisk jest promocja aborcji przy jednoczesnym agresywnym odbieraniu kobietom prawa do informacji czym jest aborcja, jak naprawdę wygląda i jakie rodzi skutki.
Nie jestem żadną nawiedzoną dewotką. Jeśli chcesz kobieto usunąć ciążę, zrób to. Jednak wcześniej powinnaś mieć prawo do wysłuchania argumentów za i przeciw, w równym stopniu. A co się dzieje? Z jednej strony prowadzi się zmasowaną kampanię na rzecz aborcji a z drugiej zamyka do więzień osoby wzywające do nie zabijania poczętych dzieci. Przykładem jest Mary Wagner, która jest uwięziona w Kanadzie tylko za to, że wręczała kobietom oczekującym na aborcję róże i prosiła je by nie usuwały ciąży. Czy to jest zbrodnia? Według lewaków tak.
Przestańcie więc straszyć kobiety katolickim zamordyzmem, kiedy to wy zamykacie kobiety w więzieniach.
Ale bredzisz. Miej dwoje dzieci i chłopa co zarabia 2000 do ręki (to dużo jak na nasze polskie warunki) - i zalicz wpadkę bo ci termometr nawalił , albo źle policzyłaś. Do jakiej pracy wezmą babę, która nie pracowała 6-8 lat bo rodziła i ma trójkę dzieci? Pobudka, Halo - tu XXI wiek. Dziecko to nie świnka, że w chlewiku upasiesz. Musisz zapewnić jakieś minimum.
betonowy

Napisano: 17 cze 2015, 9:08

Ale te pretensje zgłaszaj do naszych jaśnie panujących! Czy ja mam dlatego zabić swoje naienarodzone dziecko, bo nasi rządzący zamiast stwarzać godne warunki dla wszystkich rodzin ustawiają wyłącznbie swoje? Ale bardzo cieszę się, że o tym napisałeś. Zauważcie, że dawiej lewica walczyła z "burżujami". Dzisiaj lewica staje po ich stronie. Dzisiejsza lewica chce leczyć ubóstwo poprzez zabijanie nienarodzonych dzieci. Ja tylko przypomnę wam wszystkim, że ta lewica doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że dziecko poczęte jest człowiekiem od samego początku. Parlament Europejski wzywa bowiem w jedenj ze swoich rezolucji Chiny do powstrzymania się od ludobójstwa. A chodziło o problem masowych aborcji dzieci płci żeńskiej.
Widzicie tę ich hipokryzję? U nas wmawiają kobietom, że dziecko poczęte nie jest człowiekiem a aborcja nie jest jego zabiciem a do Chińczyków apelują o powstrzymanie się od ludobójstwa. W całej UE obserwujemy systemowe zwalczanie organizacji, które próbują dotrzeć do jak największej liczby osób z informacją czym naparawdę jest aborcja. Niestety w eurokołchozie nie ma tolerancji i równości praw. Zabrania się pokazywania ludziom zdjęć z dokonanych aborcji, by ludzie czasem nie przejżeli na oczy. Odbiera się albo niszczy bilboardy, zakazuje się ich prezentacji, nęka się organizatorów. Całkiem niedawno temu, w tej tak zwanej tolerancyjnej UE, w samym jej sercu bo w Brukseli, policja brutalnie spacyfikowała legalną pikietę antyaborcyjną. Czy to wam naprawdę nie daje do myślenia?
Ludzie przejżyjcie na oczy. To nie aborcja ma rozwiązywać problem ubóstwa lecz rząd. Jeżli pyrzwolimy dzisiaj młodym ludziom na rozwiązywanie problemów tymi środkami, to spodziewaqjcie się, że wychodujecie skrajnych egoistów, którzy za kilkanaście lat stwierdzą, że ludzie w wieku emerytalnym są dla nich zbyt dużym problemem i trzeba się ich pozbyć. A jak wiadomo, skoro z mężczyzny można zrobić kobietę za pomocą papierka, to czy z emeryta za pomocą papierka nie będzie można zrobić istoty nie mającej prawa do życia? Matka Teresa pytała retorycznie: jesli pozwolimy, by ludzie mogli mordować nienarodzone dzieci, to co jutro powstrzyma nas przed mordowaniem się nawzajem. Jest w tym głeboka myśl, która uświadamia, że przesuwanie granic nigdy nie ma końca. Dzisiaj jest przyzwolenie dla aborcji, jutro eutanazji a pojutrze na wszystkich niewydajnych i nieporzydatnych społęczeństwu ludzi. To jest znany proces oswajania zbrodni. Najtrudniejszy jest pierwszy krok a potem już tylko z górki.
veronika

Napisano: 17 cze 2015, 9:25

W Polsce aborcja na życzenie jest zabroniona. Wychowanie seksualne prowadzą księża i katechetki, a dostęp do antykoncepcji jest utrudniany. Do szykan dołączają apteki iich śmieszne klauzule sumienia. Paczka prezerwatyw i klauzula sumienia. Antykoncepcja oficjalnie w naszym kraju nie istnieje. Każdy kto poruszy problem antykoncepcji jest od razu zakrakany przez fanatyków - aborcja, eutanazja, gender!!! A co z katolickimi małżeństwami, które mają 1-2 dzieci? W piekle będą się smażyć, bo pewnie aborcję robią co roku?
betonowy

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x