przypominam ci, że już dwukrotnie podawałem ci podstawę wskazującą na obowiązek opłacania przez Ośrodek składek.
O grzybkach już chyba też pisałem.
Jak twierdzisz, że nie masz obowiązku lub, że opłacanie ZUS jest na wniosek strony to podaj mi tę podstawę.
Ode mnie wymagasz podstaw sam ich nie podajesz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
nie no, naprawdę przedawkowałeś grzybki...
A co mnie obchodzi zdanie klienta?
Masz gdzieś w podanym przepisie napisane ubezpieczasz, chyba, że klient nie chce?
Znasz art. 6 kpa?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
jego chcenie nie ma tu nic do rzeczy...ustawa o ubezpieczeniu spolecznym naklada w na wojta/burmistrza/prezydenta OBOWIAZEK oplacania skladki za osoby pobierajace SP,SZO,ZDO..i ta sama ustawa w wyjatkowych sytuacjach zwalnia tegoz wojta itd z tego oboewiazku,a te wyjatki to nie jest chcenie albo niechcenie osoby uprawnionej do SP,SZO.,ZDO, tylko wylacznie te wymienione w ustawie: kiedy ma wymagany okres ubezpieczenia lub posiada z mocy ustawy inny tytul ubezpieczenia...jesli posiada inny tytul ubezpieczenia ale nie z mocy ustawy to wojt nie jest zwolniony z obowiazku oplacania skladki...a jak juz ja bedzie oplacal to kRUS uzna,ze zgodnie z ich ustawa taki ktos posiada inny tytul ubezpieczenia i wywali go z KRUS...i cala filozofia