Zgłaszanie rodziców biologicznych do BIG - Stare tematy

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 25 sty 2016, 13:09

spr21 pisze:Nie do końca to jest takie proste.
Mamy 4 biura ich wnioski są rożne, oczywiście, że wierzycielem jest starosta, ale może można wpisać dyrektora jeżeli ma upoważnienie? Druk tzn. wniosek jest nieubłagany i nie podpowie nam. Skoro starosta to jaki wpiszecie NIP a REGON a dane adresowe? dane starostwa czy powiatu? A może dane PCPR - NIP, REGON? w tej kwestii bardzo proszę o pomoc, bo mam tydzień na wysłanie wniosków.
Ponawiam pytanie
Czy podajecie nip i regon powiatu czy starostwa???
Proszę o odpowiedź
ala000

Napisano: 12 lut 2016, 12:01

.
MIKII

Napisano: 28 kwie 2016, 12:41

Powracam do tematu :)
Ja podałam nip i regon powiatu.
Jak wygląda samo wpisywanie danych w big-ach? Czy tam podaje się kwotę zadłużenia? samą kwotę zadłużenia, czy wraz z odsetkami i za jaki okres - za ten najdalszy sprzed dwunastu miesięcy i później co miesiąc się aktualizuje zwiększając kwotę, czy od razu wpisujemy całą zaległość jaka nam urosła przez te 12 miesięcy? Dopiero będę to robić, ale niedługo mija mi właśnie te 12 miesięcy ...
ewelina001

Napisano: 20 maja 2016, 8:58

Czy jest ktoś, kto mógłby udzielić mi kilku informacji odnośnie zgłaszania rodziców do BIG????
ren

Napisano: 21 maja 2016, 21:34

ren - jakie informacje?
XYZ21

Napisano: 23 maja 2016, 14:16

XYZ21 pisze:ren - jakie informacje?
Mam chyba podobne problemy co poprzedniczka ewelina001
Interesuje mnie już kwestia samego zgłaszania: Czy podaje się zaległość najstarszą (wraz z odsetkami) tą sprzed 12 miesięcy i później co miesiąc się dopisuje kolejną czy należy podać całą zaległość na dzień składania informacji? No bo dłużnik ma co miesiąc nową zaległość, a z tego co widzę logując się do big należy podać zaległość - jej wysokość oraz datę jej powstania. Czyli podając całkowitą należność na dzień składania informacji to każdą z tych dwunastu zaległości muszę wpisywać oddzielnie, bo mają inne terminy powstania? ale też zaległość musi być min. 60 dni wstecz, oraz muszą być wezwania (a do tych ostatnich jeszcze wezwań nie mam).
Każdy s czterech bigów ma inną "formę" zgłaszania i trochę się w tym gubię.
Muszę w maju zgłosić pierwszego dłużnika i trochę mam stressssa, żeby nie popełnić gafy.
ren

Napisano: 24 maja 2016, 8:46

Słuchajcie na stronie Ministerstwa Rozwoju pojawiło się biuro: Krajowa Informacja Długów Telekomunikacyjnych Biuro Informacji Gospodarczej SA
Czy do tego też należy zgłaszać naszych rodziców biologicznych????
ren

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x