zgon osoby w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 kwie 2011, 11:19

Wydaliśmy decyzję o skierowaniu do DPS, decyzję o umieszczeniu wydał PCPR, następnie my wydaliśmy decyzję o odpłatności, ponieważ osoba pobierała u nas zasiłek stały. Dnia 26 kwietnia br osoba zmarła. Wiemy to od dalszej rodziny, żadnej wiadomości nie dostaliśmy jeszcze z DPS. Pytanie czy mam czekać na pismo lub akt zgonu z DPS i na tej podstawie zrobić wygaśnięcie decyzji przyznającej zasiłek stały, wygaśnięcie decyzji o skierowaniu do DPS i wygaśnięcie decyzji o odpłatności ? Czy procedura wygląda inaczej ? Co z decyzją o umieszczeniu ? Proszę o wypowiedzi w tej sprawie.
~prac. socj.

Napisano: 29 kwie 2011, 11:49

DPS wysyła tylko pismo o zgonie... akt zgonu ma rodzina kóra saprwiała pogzreb, no chyab ze pogrzeb robił DPS
~beata

Napisano: 29 kwie 2011, 11:58

to była osoba bezdomna, ostatnim miejscem zameldowania na pobyt stały była nasza gmina. Myślę DPS poinformował najpierw rodzinę bo tego sobie życzył sam pensjonariusz.
~prac. socj.

Napisano: 29 kwie 2011, 12:51

DPS wysyła pismo że osoba zmarła. Nieważne czy chowa rodzina czy DPS. Na podstawie tego pisma wygaszacie decyzję w sprawie skierowania i umieszczenia.TO że była osoba bezdomną nie ma znaczenia bo w chwili przyjęcia do DPS powinna być wpisana do książki meldunkowej Domu, który ma 3 m-ce na zameldowanie w gminie.
~MI

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x