PILNE!!! Procedury!!! - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 29 kwie 2011, 21:54

Witam!
Pilnie poszukuję procedur zapobiegania zakażeniom, szczególnie\"
po ekspozycyjnych; postępowania ze śmieciami, dezynfekcji i zapobiegania zakażeniom żywności. Jestem po kontroli, mam 2 tygodnie. GDZIE MAM TEGO SZUKAĆ?
Dzięki za wszelką pomoc;
Ala
~Alicja

Napisano: 30 kwie 2011, 12:31

W dupie, jak się idzie do pracy do wypadałoby mieć do niej odpowiednie kompetencje.
~adam

Napisano: 30 kwie 2011, 13:15

I trochę kultury osobistej. Widzę, że i tutaj chamstwo się szerzy. Miłego dnia Panu Prostakowi życzę!
~Alicja

Napisano: 01 maja 2011, 0:20

Adam wyluzuj,niebadz niemily,pomuz jak wiesz poto masz forum,jesli niewiesz to sie po chamsku nie zachowuj.
~Dominika

Napisano: 01 maja 2011, 10:49

Alicjo, my kupiliśmy w komplecie z procedurami dla opiekunek i pielęgniarek. Samych procedur o których piszesz było kilkadziesiąt. Była teraz kontrola i do niczego się nie doczepili. Nie pamiętam nazwy firmy, ale jutro sprawdzę w pracy to podeślę. Pozdrawiam!
~Piotr

Napisano: 03 maja 2011, 19:11

Witam, przepraszam że dopiero dzisiaj. Alicjo, my zakupiliśmy zestaw od Centrum Profilaktyki Zdrowia, księgowa mówi że było do tego jeszcze ryzyko biologiczne. Jeżeli chcesz dokładne namiary, to prześlę na maila. Mój adres: biopole@wp.pl
Pozdrawiam!
~Piotr

Napisano: 04 maja 2011, 13:02

Dzięki za pomoc, znalazłam namiary w necie. :-)
~Alicja

Napisano: 05 maja 2011, 19:03

A czy w innych DPS też to kontrola wymagała bo my nie mamy.
~Asia

Napisano: 06 maja 2011, 10:37

Asiu u nas jedna z koleżanek miała wypadek w pracy(złapała wzw), po tym była kontrola. Straszny zrobił się młyn, wiem że dołożyli spory mandat i kazali zrobić ryzyko biologiczne( które podobno powinniśmy mieć od kilku lat) i te procedury. Nasza \"łaskawa\" Dyrekcja wreszcie znalazła na to pieniądze i okazało się, że jest tego strasznie dużo.Chyba nawet z tej samej firmy o której pisał Piotr, bo było logo. Przed Świętami mieliśmy drugą kontrolę i wypadło ok. Ale powiem Ci, że dla nas, pracowników to te procedury są przydatne, bo wiemy przynajmniej co i jak robić i nikt się nie czepia, że to może wina opiekunki, że się zaraziła :-)
~Magda

Napisano: 06 maja 2011, 19:10

Nas Asiu sprawdzali pod tym katem już w lutym. Też nie mieliśmy, Dyrektor miał jakieś układy, więc nie było mandatu, tyle ze na szybko musieliśmy to uzupełniać. Też kupiliśmy, nie wiem teraz od kogo. Od groma tych kwitów, trzeba się było z nimi zapoznać i podpisać. Teraz niedawno była kontrola i jakoś się nie czepiali, za to wzięli się za kuchnie, bo tam też czegoś brakowało:-)
~Aga

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem