Problem z babcia - pomocy! - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 maja 2011, 11:07

WItam. BArdzo prosze o odpowiedz, nie wiem do kogo mam sie z tym zwrocic. Moja babcia ma synowa i 3 corki. Corki nie chca sie nia zajmowac, wszystko zrzucaja na synowa czyli moja mame. Mama jest sama, tata umarl, ma gospodarstwo, wszystko robi sama i nie ma czasu i nerwow do babci. Powoli sie wykancza a ja nie moge na to patrzec. Babcia jest sprawna fizycznie tylko nic jej sie nie chce. Niby ma stwierdzona depresje ale mysle ze to tez kwestia charakteru. Nie ugotuje, nie posprzata, posikuje w nocy bo nie chce jej sie wstac do lazienki caly czas by tylko lezala. Przeciez zaraz zrobia jej sie odlezyny a codzienne pranie i wietrzenie domu nic nie pomoze na dluzsza mete.

Dlatego BLAGAM powiedzcie co mam zrobic? Jak umiescic babcie w DOmu Opieki Społecznej? Mysle ze dla wszystkich byloby to najlepsze rozwiazanie, dla niej i dla nas... Ja mam szukac wolnego miejsca czy jak? Prosze o pilna odpowiedz...Dziekuje
~Edyta

Napisano: 03 maja 2011, 12:04

Wniosek do MOPS o umieszczenie babci w DPS i niestety szukaj też na własną rękę. Na miejsce raczej się czeka. Z jakiego województwa jesteś? https://www.domyopieki.pl/
Powodzenia
~Ismena

Napisano: 03 maja 2011, 18:07

Lodz to jakie masz wojewodztwo spraawdz bedziesz wiedziala nie slaskie.
~Dominika

Napisano: 03 maja 2011, 18:11

Lodz-woj~slaskie.
~Dominika

Napisano: 05 maja 2011, 15:27

dps w mogilnie kolo nowego sacza woj malopolskie ma jeszcze kilka wolnych miejsc bo dopiero otwarty strona internetowa to www.domopiekicalodobowej.pl
~krysia

Napisano: 17 maja 2011, 20:41

A mama mieszka sama, gdzie są wnuki . Ciocie trzeba uaktywnic
i zaangażowac do pomocy.To ich obowiązek.Można wystąpic do GOPS o pomoc w postaci usług opiekuńczych i babcia wraz z córkami niech ponoszą odpłatnośc.Na wszystko musi byc zgoda babci,bo nie jest ubezwłasnowolniona, nawet na umieszczenie w DPS musi wyrazic babcia zgodę.Nic bez zgody babci nie możecie załatwiac.Chyba że za zgodą Sądu.
~xxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x