Potrzebuje program do obsługi ZI. Z tego co zdążyłem się zorientować wynika, ze są dwa stworzone przez Sygnity oraz TT TEAM. Mam pytanie, czy ktoś na nich pracuje?, który polecacie?
Od tego roku używam ZI z Sygnit. Tego z TT nie znam zupełnie.
Plusem ZI Sygnity jest to, że jest dodatkowym modułem do Pomostu: wbijasz więc kod licencyjny i masz. Na początek oczywiście czeka Cię dodanie masy danych: Członkowie ZI wraz z datą powołania, członkowie grup roboczych, wraz z instytucją z jakiej są. Dodatkowo przeniesione zostaną już wprowadzone w Pomoście NK.
Do wprowadzania masz podstawowy słownik działań ZI, który możesz śmiało rozszerzyć o co chcesz (ja dodałem informacje członków GR o podjętych działaniach . Boską rzeczą jest dodanie parametru przy wprowadzaniu NK: Liczba dni od ostatniego działania, po upływie których należy ostrzegać o bezczynności w procedurze. Logujesz się do ZI i pojawia się odpowiedni raport.
Masz sprawozdania i raporty, których nie masz w Pomoście, a z których wyciągniesz wiele danych- przyda się do sprawozdań MPiPS (liczba spotkań grup roboczych), do burmistrza i do przygotowania Programu przeciwdziałania przemocy.
Ogólnie, możesz nanieść do programu wersję papierową procedury NK- całą procedurę. Jak pobawisz się dobrze szablonami, to pisma (korespondencję) możesz przygotowywać i drukować z ZI
Łatwo wyłapiesz sobie nieobecnych przedstawicieli instytucji na spotkaniach GR i ZI
Dużą zaletą jest to, że jest to nakładka komercyjna: czyli zgłaszasz potrzebę zmiany w programie i nie dostaniesz odpowiedzi: nie możemy tego wykonać ze względu na wymagania homologacyjne. Tu ogranicza nas tylko technologia.
Dziękuję za dobre opinie o naszym oprogramowaniu. Jednocześnie uprzejmie informuję, że w odpowiedzi na postulaty otrzymane z Ośrodków używających oprogramowania (na dziś to już 116 Jednostek), pracujemy obecnie nad rozszerzeniem możliwości oprogramowania o możliwość generowania wydruków:
· Prośba do pomiotu o oddelegowanie reprezentanta na spotkanie
· Zaproszenia na spotkanie dla reprezentantów innych podmiotów
· Zaproszenia na spotkanie dla osób dotkniętych przemocą
· Wezwanie na spotkanie osoby stosującej przemoc
· Protokół ze spotkania
Wszystkie te wydruki będą dostępne na konfigurowalnych szablonach, zawierających znaczniki pobierające dane z systemu, a więc będzie możliwość dostosowania postaci wydruków do własnych potrzeb.
Wprowadzenie tych wydruków planujemy na połowę lipca br.
Zachęcamy zatem do wejścia w nasze oprogramowanie.
Działania Zespołu Interdyscyplinarnego i Grup Roboczych cz. 1 Tabela nr 1
Liczba sporządzonych NK A przez przedstawicieli poszczególnych podmiotów wszczynających procedurę w II kwartale 2015 - ogółem
Ponieważ w tych kolumnach (czyli w "LICZBA SPORZĄDZONYCH „NIEBIESKICH KART A” WSZCZYNAJĄCYCH PROCEDURĘ W OKRESIE SPRAWOZDANIA PRZEZ PRZEDSTAWICIELI POSZCZEGÓLNYCH PODMIOTÓW": ogółem oraz w podziale, są zliczane wszystkie Niebieskie Karty A wszczynające procedurę, niezależnie od tego co się z nimi potem stało.
Dane, o które Ci chodzi są wykazywane w sprawozdaniu "Sprawozdanie z pracy Zespołów Interdyscyplinarnych", w tabeli 1, w kolumnach "Liczba Niebieskich Kart przekazanych do innych Zespołów Interdyscyplinarnych": w trakcie procedury, bez wszczęcia procedury i razem.
Dziękuje za odpowiedź.
Mam jednak pytanie czy jest możliwość zmiany w programie?
Zespoły Interdyscyplinarne są zobowiązane do składania kwartalnych sprawozdań do MUW WPS.
I tak w tabeli nr 1 sprawozdania tj. "Działania Zespołu Interdyscyplinarnego i Grup Roboczych cz. 1"
należy wykazać "Liczbę sporządzonych NK A przez przedstawicieli poszczególnych podmiotów wszczynających procedurę w II Kwartale 2015 r - ogółem. Przy czym jest odnośnik, że "......nie wliczać NK A przekazanych do innego Zespołu Interdyscyplinarnego bezpośrednio po wpłynięciu"
Obecny sposób zliczania przez program powoduje to, że muszę generować dwa sprawozdania a potem ewentualnie w takich sytuacjach jak powyżej odliczać z nich ręcznie.