Od tego roku używam ZI z Sygnit. Tego z TT nie znam zupełnie.
Plusem ZI Sygnity jest to, że jest dodatkowym modułem do Pomostu: wbijasz więc kod licencyjny i masz. Na początek oczywiście czeka Cię dodanie masy danych: Członkowie ZI wraz z datą powołania, członkowie grup roboczych, wraz z instytucją z jakiej są. Dodatkowo przeniesione zostaną już wprowadzone w Pomoście NK.
Do wprowadzania masz podstawowy słownik działań ZI, który możesz śmiało rozszerzyć o co chcesz (ja dodałem informacje członków GR o podjętych działaniach .
Boską rzeczą jest dodanie parametru przy wprowadzaniu NK: Liczba dni od ostatniego działania, po upływie których należy ostrzegać o bezczynności w procedurze. Logujesz się do ZI i pojawia się odpowiedni raport.
Masz sprawozdania i raporty, których nie masz w Pomoście, a z których wyciągniesz wiele danych- przyda się do sprawozdań MPiPS (liczba spotkań grup roboczych), do burmistrza i do przygotowania Programu przeciwdziałania przemocy.
Ogólnie, możesz nanieść do programu wersję papierową procedury NK- całą procedurę. Jak pobawisz się dobrze szablonami, to pisma (korespondencję) możesz przygotowywać i drukować z ZI
Łatwo wyłapiesz sobie nieobecnych przedstawicieli instytucji na spotkaniach GR i ZI
Dużą zaletą jest to, że jest to nakładka komercyjna: czyli zgłaszasz potrzebę zmiany w programie i nie dostaniesz odpowiedzi: nie możemy tego wykonać ze względu na wymagania homologacyjne. Tu ogranicza nas tylko technologia.
Nie znając TT i tak mogę polecić ZI od Sygnity