ZI- oprogramowanie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 07 maja 2015, 10:21

Potrzebuje program do obsługi ZI. Z tego co zdążyłem się zorientować wynika, ze są dwa stworzone przez Sygnity oraz TT TEAM. Mam pytanie, czy ktoś na nich pracuje?, który polecacie?
Olaf77

Napisano: 07 maja 2015, 10:50

Od tego roku używam ZI z Sygnit. Tego z TT nie znam zupełnie.
Plusem ZI Sygnity jest to, że jest dodatkowym modułem do Pomostu: wbijasz więc kod licencyjny i masz. Na początek oczywiście czeka Cię dodanie masy danych: Członkowie ZI wraz z datą powołania, członkowie grup roboczych, wraz z instytucją z jakiej są. Dodatkowo przeniesione zostaną już wprowadzone w Pomoście NK.
Do wprowadzania masz podstawowy słownik działań ZI, który możesz śmiało rozszerzyć o co chcesz (ja dodałem informacje członków GR o podjętych działaniach .
Boską rzeczą jest dodanie parametru przy wprowadzaniu NK: Liczba dni od ostatniego działania, po upływie których należy ostrzegać o bezczynności w procedurze. Logujesz się do ZI i pojawia się odpowiedni raport.
Masz sprawozdania i raporty, których nie masz w Pomoście, a z których wyciągniesz wiele danych- przyda się do sprawozdań MPiPS (liczba spotkań grup roboczych), do burmistrza i do przygotowania Programu przeciwdziałania przemocy.
Ogólnie, możesz nanieść do programu wersję papierową procedury NK- całą procedurę. Jak pobawisz się dobrze szablonami, to pisma (korespondencję) możesz przygotowywać i drukować z ZI
Łatwo wyłapiesz sobie nieobecnych przedstawicieli instytucji na spotkaniach GR i ZI :)

Dużą zaletą jest to, że jest to nakładka komercyjna: czyli zgłaszasz potrzebę zmiany w programie i nie dostaniesz odpowiedzi: nie możemy tego wykonać ze względu na wymagania homologacyjne. Tu ogranicza nas tylko technologia.

Nie znając TT i tak mogę polecić ZI od Sygnity
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 14 maja 2015, 11:43

Dziękuje za informacje:)
olaf77

Napisano: 21 maja 2015, 11:24

Dziękuję za dobre opinie o naszym oprogramowaniu. Jednocześnie uprzejmie informuję, że w odpowiedzi na postulaty otrzymane z Ośrodków używających oprogramowania (na dziś to już 116 Jednostek), pracujemy obecnie nad rozszerzeniem możliwości oprogramowania o możliwość generowania wydruków:

· Prośba do pomiotu o oddelegowanie reprezentanta na spotkanie
· Zaproszenia na spotkanie dla reprezentantów innych podmiotów
· Zaproszenia na spotkanie dla osób dotkniętych przemocą
· Wezwanie na spotkanie osoby stosującej przemoc
· Protokół ze spotkania

Wszystkie te wydruki będą dostępne na konfigurowalnych szablonach, zawierających znaczniki pobierające dane z systemu, a więc będzie możliwość dostosowania postaci wydruków do własnych potrzeb.
Wprowadzenie tych wydruków planujemy na połowę lipca br.
Zachęcamy zatem do wejścia w nasze oprogramowanie.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 01 lip 2015, 15:48

Zapraszam do zapoznania się z nową ofertą na oprogramowanie dla Zespołów Interdyscyplinarnych, dostępną tutaj:

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 12015-1510

Najważniejszą nowością jest zmiana ceny licencji na 2015 rok, z uwagi na to, że została tylko połowa tego roku.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 07 lip 2015, 8:50

Dlaczego w sprawozdaniu kwartalnym, program zlicza mi NK przekazaną do innego Zespołu?
Jak zrobić żeby ona nie była przez program zliczana?
aaaa

Napisano: 07 lip 2015, 9:50

A w którym sprawozdaniu, w której tabelce i w której kolumnie?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 07 lip 2015, 10:33

Działania Zespołu Interdyscyplinarnego i Grup Roboczych cz. 1 Tabela nr 1
Liczba sporządzonych NK A przez przedstawicieli poszczególnych podmiotów wszczynających procedurę w II kwartale 2015 - ogółem
aaaa

Napisano: 07 lip 2015, 10:52

Ponieważ w tych kolumnach (czyli w "LICZBA SPORZĄDZONYCH „NIEBIESKICH KART A” WSZCZYNAJĄCYCH PROCEDURĘ W OKRESIE SPRAWOZDANIA PRZEZ PRZEDSTAWICIELI POSZCZEGÓLNYCH PODMIOTÓW": ogółem oraz w podziale, są zliczane wszystkie Niebieskie Karty A wszczynające procedurę, niezależnie od tego co się z nimi potem stało.

Dane, o które Ci chodzi są wykazywane w sprawozdaniu "Sprawozdanie z pracy Zespołów Interdyscyplinarnych", w tabeli 1, w kolumnach "Liczba Niebieskich Kart przekazanych do innych Zespołów Interdyscyplinarnych": w trakcie procedury, bez wszczęcia procedury i razem.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 09 lip 2015, 8:52

Dziękuje za odpowiedź.
Mam jednak pytanie czy jest możliwość zmiany w programie?
Zespoły Interdyscyplinarne są zobowiązane do składania kwartalnych sprawozdań do MUW WPS.
I tak w tabeli nr 1 sprawozdania tj. "Działania Zespołu Interdyscyplinarnego i Grup Roboczych cz. 1"
należy wykazać "Liczbę sporządzonych NK A przez przedstawicieli poszczególnych podmiotów wszczynających procedurę w II Kwartale 2015 r - ogółem. Przy czym jest odnośnik, że "......nie wliczać NK A przekazanych do innego Zespołu Interdyscyplinarnego bezpośrednio po wpłynięciu"

Obecny sposób zliczania przez program powoduje to, że muszę generować dwa sprawozdania a potem ewentualnie w takich sytuacjach jak powyżej odliczać z nich ręcznie.
aaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem