źle wydane KDR
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św, FA, Sr
- Kontakt:
źle wydane KDR
Mam zagwozdkę, proszę pomóżcie. Mam rodzinę, w której przez niedopatrzenie karty zostały przyznane dzieciom bezterminowo. Chciałbym to teraz odkręcić, ale nie za bardzo wiem jak. Możecie mi coś podpowiedzieć?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: źle wydane KDR
trzeba unieważnić te karty i wprowadzić "fikcyjny" wniosek z ręki dla tych dzieci i przyznać jeszcze raz...
nie pamiętam, czy przy anulowaniu kart i zamawianiu nowych (np. błąd wpisania danych przez urzędnika) jest możliwość zmiany terminu, bo raczej mam przypadki błędnych imion czy nazwisk... może ktoś pamięta?
ta opcja byłaby mniej problematyczna i nie naliczyłyby się "nieprawdziwe" koszty za obsługę...
nie pamiętam, czy przy anulowaniu kart i zamawianiu nowych (np. błąd wpisania danych przez urzędnika) jest możliwość zmiany terminu, bo raczej mam przypadki błędnych imion czy nazwisk... może ktoś pamięta?

-
- Stażysta
- Kontakt:
Ooo super, dziękuję ci bardzo. Sprawdziłam i rzeczywiście jest możliwość poprawienia daty przyznania KDR. Ufff....problem z głowy.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ooo super, dziękuję ci bardzo. Sprawdziłam i rzeczywiście jest możliwość poprawienia daty przyznania KDR. Ufff....problem z głowy.
Oprócz źle wydane KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
UPO -obsługa elektronicznego wniosku
jak interpretować art. 6 ust. 4 ustawy
Karty dla dzieci
osoba nie istnieje w rejestrze PESEL pod wskazanymi we wniosku danymi
Wnioskodawca mieszkający za granicą
termin ważności
małżonek rodzica
1 wniosek czy 2 wnioski?
Zamieszkiwanie za granicą dorosłych dzieci
małżonek rodzica - czy akt ślubu konieczny?
PROBLEM
Karta dla wójta gminy z innego powiatu
kumunikat z systemu
Opisówka - prosze o opomoc
kdr dla rodziny zastępczej
Uzupełnienie rodziny...