osoba nie istnieje w rejestrze PESEL pod wskazanymi we wniosku danymi
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
osoba nie istnieje w rejestrze PESEL pod wskazanymi we wniosku danymi
Pani złożyła wniosek o KDR. Ma 3 dorosłych dzieci. Dane najstarszej córki się nie zgadzają ... PESEL weryfikuje córkę ale pod innym nazwiskiem - panieńskim oraz stanem cywilnym panna. Po rozmowie z wnioskodawca dowiedziałam się że córka dawno temu wyjechała za ocean, tam wyszła za mąż i nawet zdążyła się rozwieźć zostając jednocześnie przy nazwisku byłego męża. W USC powiedzieli mi że Pani nie zrobiła transkrypcji aktu małżeństwa i stąd te rozbieżności ... tylko co ja mam teraz zrobić. Wezwać Panią do napisania oświadczenia czy prosić ją o jakiŚ dokument potwierdzający rzeczywisty stan rzeczy odnośnie jej córki? POMÓŻCIE
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
Re: osoba nie istnieje w rejestrze PESEL pod wskazanymi we wniosku danymi
niech poprawi dane na wniosku, poparafkuje, nie wiem czy warto komplikować sobie bardziej życie 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi
- Kontakt:
najważniejsze jest byś sprawdziła czy dane rodziców się zgadzają, jeśli tak to masz pewność, że Ci rodzice mają 3 dzieci, ta kwestia jest dla Ciebie istotna bo masz ustalić prawo do posiadania karty. Jeśli dla córki karty nie zamawiasz to nazwiskiem się nie przejmuj, wpisz tak jak jest w rejestrze PESEL, oczywiście po korekcie dokonanej przez stronę
-
- Praktykant
- Kontakt:
Macie racje, nie co sobie życia komplikować. Zamówienie już poszło. Dziękuję za konsultacje 

Oprócz osoba nie istnieje w rejestrze PESEL pod wskazanymi we wniosku danymi - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KONKUBINAT - KDR
wezwanie czy zawiadomienie
KDR a piecza zastępcza
Błędnie wydana Karta
dzieci w pieczy
UPO -obsługa elektronicznego wniosku
jak interpretować art. 6 ust. 4 ustawy
Karty dla dzieci
Wnioskodawca mieszkający za granicą
termin ważności
małżonek rodzica
1 wniosek czy 2 wnioski?
źle wydane KDR
Zamieszkiwanie za granicą dorosłych dzieci
małżonek rodzica - czy akt ślubu konieczny?
PROBLEM