zmiana decyzji - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 kwie 2023, 8:59

A ja mam odwrotny problem. Zgodnie z wnioskiem wydałam decyzję, że dodatek mieszkaniowy i ryczałt będą przelewane na konto zarządcy. Problem w tym, że dodatek wyszedł wyższy niż wynoszą wydatki do zarządcy. I dzwonią do mnie stamtąd, że teraz "wisi" im 4 zł, a oni nie mogą ot tak przelać tej kwoty panu, bo to jest spółka państwowa i takie tam. Są na to całe procedury i że oni zwrócą te 4 zł nam. Więc ja mówię, że my też mamy procedury i tak się nie da. :lol: Wymyśliłam, że na wniosek strony zakończę tą decyzję, strona złoży nowy wniosek, gdzie zaznaczy, że chce ryczałt na swoje konto i z własnych dopłaci różnicę pomiędzy wydatkami do zarządcy a dodatkiem, tylko w maju pomniejszy wpłatę o te 4 zł, żeby im "nie wisiało". A dziś rano w domu wpadłam na inny pomysł, że w sumie na wniosek strony mogłabym po prostu zmienić decyzję w części dotyczącej wypłaty dodatku i ryczałtu, że dodatek będzie wypłacany zarządcy, a ryczałt na konto strony. Czy dobrze myślę? Można tak zrobić? I czy wystarczy, że strona złoży mi taki wniosek, że chce ryczałt na swoje konto i na tej podstawie mogę zmienić decyzję?
mag027
Referent
Od: 25 sie 2017, 9:55
Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR

Napisano: 20 kwie 2023, 11:43

Proszę, niech mi ktoś podpowie, jak w Sygnity zmienić na planie wypłat, że DM będzie przekazywany na konto zarządcy, a ryczałt będzie wypłacany gotówkowo Wnioskodawcy. Siedzę nad tym od rana i kombinuję (bezskutecznie).
mag027
Referent

Napisano: 20 kwie 2023, 12:33

Zdecydowanie, niech strona złoży Ci taki wniosek o przekazywanie kwoty ryczałtu na swój rachunek bankowy od miesiąca np. maja. i już.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 20 kwie 2023, 13:34

Proszę, niech mi ktoś podpowie, jak w Sygnity zmienić na planie wypłat, że DM będzie przekazywany na konto zarządcy, a ryczałt będzie wypłacany gotówkowo Wnioskodawcy. Siedzę nad tym od rana i kombinuję (bezskutecznie).
na planie wypłat nie zmienisz..
musisz utworzyć decyzję z decyzji
wchodzisz we wszystkie decyzje _> odnajdujesz i zaznaczasz żądaną decyzję _> klikasz decyzja z decyzji _> następnie modyfikujesz zawartość
I czy wystarczy, że strona złoży mi taki wniosek, że chce ryczałt na swoje konto i na tej podstawie mogę zmienić decyzję?
musi być dyspozycja strony na piśmie
decyzje wydajesz ze 155 kpa
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 20 kwie 2023, 15:01

brodafix pisze:
na planie wypłat nie zmienisz..
musisz utworzyć decyzję z decyzji
wchodzisz we wszystkie decyzje _> odnajdujesz i zaznaczasz żądaną decyzję _> klikasz decyzja z decyzji _> następnie modyfikujesz zawartość
I czy wystarczy, że strona złoży mi taki wniosek, że chce ryczałt na swoje konto i na tej podstawie mogę zmienić decyzję?
musi być dyspozycja strony na piśmie
decyzje wydajesz ze 155 kpa
Oczywiście, że robię decyzję z decyzji z art. 155 KPA, oczywiście, że robię to na wniosek strony. Ja to wszystko już zrobiłam. Chodziło mi, jak zmodyfikować plan wypłat od maja. Ale już znalazłam jakiś tam podział pozycji i zrobiłam sobie już próbne listy wypłat - dodatek mieszk. dla zarządcy, ryczałt dla wnioskodawcy. Udało się.
mag027
Referent

Napisano: 20 kwie 2023, 15:04

Udało się.
brawo Ty
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]