A ja mam odwrotny problem. Zgodnie z wnioskiem wydałam decyzję, że dodatek mieszkaniowy i ryczałt będą przelewane na konto zarządcy. Problem w tym, że dodatek wyszedł wyższy niż wynoszą wydatki do zarządcy. I dzwonią do mnie stamtąd, że teraz "wisi" im 4 zł, a oni nie mogą ot tak przelać tej kwoty panu, bo to jest spółka państwowa i takie tam. Są na to całe procedury i że oni zwrócą te 4 zł nam. Więc ja mówię, że my też mamy procedury i tak się nie da.

Wymyśliłam, że na wniosek strony zakończę tą decyzję, strona złoży nowy wniosek, gdzie zaznaczy, że chce ryczałt na swoje konto i z własnych dopłaci różnicę pomiędzy wydatkami do zarządcy a dodatkiem, tylko w maju pomniejszy wpłatę o te 4 zł, żeby im "nie wisiało". A dziś rano w domu wpadłam na inny pomysł, że w sumie na wniosek strony mogłabym po prostu zmienić decyzję w części dotyczącej wypłaty dodatku i ryczałtu, że dodatek będzie wypłacany zarządcy, a ryczałt na konto strony. Czy dobrze myślę? Można tak zrobić? I czy wystarczy, że strona złoży mi taki wniosek, że chce ryczałt na swoje konto i na tej podstawie mogę zmienić decyzję?