Zmiana miejsca zamieszkania a przyznana karta - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 kwie 2019, 11:54

Mam taki przypadek. Rodzina miała przyznaną w naszej gminie KDR. Wczoraj przypadkiem dowiedziałam się, że nie mieszkają już na terenie naszej Gminy. Jak sprawdziłam w systemie ojciec i dzieci mają karty unieważnione( ja ich nie unieważniłam). Myślę, że złożyli wniosek w innej gmine i dlatego to unieważnienie. Matka natomiast nadal ma ważną kartę u nas. Wczoraj od tej matki dostałam pismo w sprawie w ogóle nie związanej z KDR, z którego wynika, że mieszka poza terenem naszej gminy. Czy powinnam unieważnić kartę matce bez jej zgody. Nie wiem co z tym fantem zrobić :cry: Może ktoś miał podobny przypadek?
PatiS
Praktykant
Od: 03 sie 2016, 9:02
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2019, 12:45

jak nie masz co porabiać i masz czas i możliwości to możesz czuwać w ten sposób nad wszystkimi użytkownikami KDR w twojej gminie, generalnie to sam użytkownik ustawowo jest zobowiązany do unieważniania KDR w przypadku zmiany miejsca zamieszkania na inną gminę nie wiem czy miał bym siły działać tu jak detektyw ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 11 kwie 2019, 13:12

Detektywem nie jestem i zapędów na detektywa też nie mam. Nadmiaru wolnego czasu również nie ;) Zastanawiałam się tylko czy jak już przypadkiem dowiedziałam się, że Pani się wyprowadziła, to muszę coś z tym zrobić. W sumie racja, po stronie użytkownika leży poinformowanie o zmianie miejsca zamieszkania. Dzięki za odpowiedź.
PatiS
Praktykant
Od: 03 sie 2016, 9:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x