Witam,
Zajmuję się KDR od 1 kwietnia br. I już mam ogromny problem, ponieważ z tego co zauważyłam do tej pory, czyli przez cały pierwszy kwartał wnioski były błędnie wprowadzane, a co za tym idzie podejrzewam, że niepoprawnie naliczone zostały koszty. Konkretnie chodzi o to, że koleżanka zajmująca się kdr do tej pory w przypadku rodziców KTÓRZY MIELI NA UTRZYMANIU co najmniej 3 dzieci, zaznaczała przy dzieciach rolę "Inna osoba - niespełniająca warunków ustawy o KDR", a nie "dziecko niespełniające warunków ustawy w dniu składania wniosku" Co za tym idzie naliczone przez system zostały większe koszty za obsługę. Jestem kompletnie świeża w KDR i nie mam pojęcia jak z tego wybrnąć. I czy przede wszystkim dobrze zinterpretowałam wszystkie pisma i czy myślę dobrze, czy może koleżanka jednak wprowadzała poprawnie wnioski (konkretnie, czy dobrze zaznaczała rolę dzieci rodziców którzy mieli na utrzymaniu co najmniej troje dzieci).
Bardzo proszę o pomoc.
Przepraszam za chaotyczność, ale z racji zwiększonych obowiązków w związku z kdr, nie mam czasu nawet wyjść do toalety.