Zmiana schroniska
Zmiana schroniska
Witam. Mam pytanie odnośnie os.bezdomnej. W chwili obecnej osoba ta przebywa w Schronisku, w którym są wysokie koszty pobytu, które oczywiście pokrywane są przez nasz OPS. Moje pytanie dotyczy tego, czy mogę w drodze decyzji czy pisma zmienić miejsce Schroniska na inną Noclegownię, w której koszty są znacznie niższe. Wiem że jest przepis odnośnie oszczędności środków publicznych, czy mogę się na niego powołać? Jak powinien wyglądać wzór takiego pisma?
Re: Zmiana schroniska
a masz wydaną decyzję na pobyt w schronisku? jeżeli tak to do kiedy? jeżeli nie, to ops może przenieść osobę bezdomną do innej placówki za którą i tak płaci
my na szczęście nie wydajemy decyzji w tym zakresie, umieszczamy na podstawie skierowania:))
my na szczęście nie wydajemy decyzji w tym zakresie, umieszczamy na podstawie skierowania:))
Re: Zmiana schroniska
u nas skierowanie do schroniska / pokrycie kosztów pobytu w tym jest nocleg plus gorący posiłek/ przyznawane jest decyzją. Ze względu wzrostu liczby bezdomnych i ograniczoną liczbę środków na ten cel nie wszystkich kierujemy do schroniska, ale mamy darmową noclegownię i bezdomnych w wieku aktywności zawodowej kierujemy do noclegowni. Napotykamy na dość duży opór kierowanych do noclegowni do, której nie chcą iść. Idą ,, w siną dal,, część z nich prosi o zasiłki okresowe i idą do schroniska. Nie starcza im na utrzymanie i są zmuszeni dorobić. Bezdomni, którzy ze względu stanu zdrowia, wymagający aktywizacji, większego wsparcia / są też w tej grupie ludzie młodzi, bezrobotni/ z zasiłku okresowego w części opłacają schronisko i otrzymują zasiłki celowe na wyrównanie opłat i zakup niezbędnych rzeczy.Taki podział zrobiliśmy za zgodą klientów, bo nie starczy na zimę. Sporo pomaga bezdomnym u nas organizacja pozarządowa Emaus i grupę bezdomnych wzięli całkowicie na swoje utrzymanie. Jest z pieniędzmi krucho i to bardzo na bezdomnych. Kto nie pracuje z bezdomnymi ten nie zrozumie i twierdzę, że mają najgorzej osoby chore, niepełnosprawne.
Oprócz Zmiana schroniska - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
informacja do MKRPA
wniosek o leczenie zamknięte
postanowienie jednorazowe na sprzedaz alkoholu
Zaproszenie
PARPA=pasożyt
prośba
brak bieglych
Zaproszenie
POMOCY ELMER
SKLEP Z ALKOHOLEM I MINI BAR
osoba głuchoniema uzależniona od alkoholu