Zmiany w kodeksie postępowania admin. a DM - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 27 cze 2017, 8:14

Witam

Chciałbym poruszyć temat zmian w KPA, mianowicie mam wątpliwość co do stosowania art. w którym jest wzmianka o tym że trzeba zawiadomić stronę, że jego sprawa będzie negatywnie rozpatrzona, jak sądzicie czy ma to zastosowanie w DM? Tak ogólnie to nasza ustawa precyzuje dochody, wydatki i etc. zastanawia mnie taka rzecz, czy ja mam zawiadomić stronę że jego sprawa nie będzie załatwiona pozytywnie? Mam już 4 wnioski i będą odmowy. Czy muszę to zrobić bo tak nakazuje KPA i tak czy owak po 7 dniach wydać odmowę? Czy bez wzywania strony mogę śmiało wydać decyzję odmowną? I a propos zrzeczenia się od odwołania, jeśli wnioskodawca nie zgłosi się i nie podpiszę mi tego zrzeczenia to czy to jest naruszenie art. mówiący o zrzeczeniu się od odwołania? bo ja szczerze wątpię że strona (nawet w przypadku przyznania DM) przeczyta do końca decyzję i przyjdzie do Ośrodka i złoży mi owe oświadczenie. Nie wiem jak to robić w praktyce bo u Nas decyzje wysyła się pocztą lub gońcem, chyba dobrym rozwiązaniem będzie wkładać w kopertę oświadczenie i czekać aż strona mi je doniesie :P :P
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 27 cze 2017, 12:49

Ja już od dawna do odmów robię najpierw zawiadomienie z art. 10 KPA.

Jeżeli w naszej ustawie jest natychmiastowa wykonalność, to się na nią powołujemy. A jest to art. 7 ust. 8. Jedynie zmianą jest to, że w pouczeniu podajemy art. 127 a KPA.
Emka2017
Referent
Od: 13 kwie 2017, 9:52
Zajmuję się: FA DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem