Zweryfikować wszystkie orzeczenia osób pobierających świadczenia pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 25 mar 2014, 3:03

Zamiast pracować - plotkami zajmowali się i NA PODSTAWIE PLOTEK -odebrali PRAWA NABYTE - jeśli ktoś kłamał,lub nie spełniał warunków,należało sprawdzić i ewentualnie odebrać,a nie - UKRAŚĆ ŚWIADCZENIA OPIEKUŃCZE NAD OSOBAMI STARSZYMI - PRZYZNAJCIE SIĘ POTRZEBOWALIŚCIE KASĘ,lecz tak nie postępuje się.
~opiekun matki

Napisano: 25 mar 2014, 3:09

Napiszę wprost - jesteśmy zadłużeni,na skraju śmierci głodowej,załamania,WYCIEŃCZENI PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE - NAM JUŻ WSZYSTKO JEDNO - JEŚLI NIE NAPRAWICIE KRZYWD = ZAMIAST Z GŁODU TUTAJ UMRZEĆ - TO LEPIEJ W SEJMIE,LUB POD SEJMEM - NIECH CAŁY ŚWIAT DOWIE SIĘ. - Wy nie macie uczuć,serca,nie ma w Was człowieczeństwa. - Piszę o tej porze,bo nawet już spać nie dam rady,lecz wiedźcie - WYTRZYMAM - PRZYJADĘ DO SEJMU = DYMISJA RZĄDU PO/PSL = BĘDZIE NATYCHMIASTOWA.
~opiekun matki

Napisano: 25 mar 2014, 3:16

koleś \"~opiekun matki\", weź zmień nick na inny, dodaj sobie jakąś cyfrę w nicku, bo używając mojego jakbyś się pode mnie podszywał (ja ten nick używam od prawie 2 lat)

dziękuję
~opiekun matki

Napisano: 25 mar 2014, 3:18

i powyższe teksty to raczej kieruj na tuskooszustaa nie pracowników OPS
~opiekun matki

Napisano: 25 mar 2014, 3:22

niektórzy pracownicy OPS zasługują na medale... niektórzy :)
~opiekun matki

Napisano: 25 mar 2014, 3:26

Nie zauważyłem Twego nicku - lecz zauważyłem,że bronisz OPS,czyżbyś był trollem ? - PEWNIE JESTEŚ MODERATOREM TEJ STRONY.- WIEDZ JEDNO NA KRZYWDZIE LUDZKIEJ NIKT DALEKO NIE ZAJEDZIE.
~opiekun matki

Napisano: 25 mar 2014, 10:43

zweryfikować orzeczenia i podnieść świadczenia dla naprawdę niepełnosprawnych dzieci- nie można jednakowo traktować wszystkich dzieci / choroby i ich stopień są bardzo różne
~\'\'\'\'\'\'\'\'

Napisano: 25 mar 2014, 11:22

ja też jestem za weryfikacją, był u nas taki przypadek, że 70 letnia kobieta zgłosiła się do nas, bo nie miała za co żyć (komornik zabierał jej 3/4 emerytury za długi dzieci), miała 5 dzieci i żadne nie kwapiło się do pomocy, jak wprowadzili świadczenie raptem cała 5 przypomniała sobie o matce i aż doszło do rękoczynów, kto ma się opiekować i brać świadczenie. W końcu kobieta zmarła i żadne z dzieci nawet o tym nie wiedziało, znaleźli ją obcy ludzie. Oczywiście świadczenie było wypłacane, a później różne tłumaczenia, wyjaśnienia itp.
~OLI

Napisano: 25 mar 2014, 11:25

Moja propozycja byłaby taka, wprowadzić ustawę o świadczeniach pielęgnacyjnych w kwocie najniższej krajowej, dla wszystkich opiekunów osób niepełnosprawnych dzieci i dorosłych. Jednakże warunkiem otrzymania tego świadczenia, byłoby osobiste wystąpienie z wnioskiem, o weryfikację niepełnosprawności przez niepełnosprawną osobę lub opiekuna. Masz ustawę, uważasz, że spełniasz warunki, że należy się więcej- poddaj się weryfikacji. Prawa nabyte będą zachowane. Żadnego przymusu, ustawa jest, okazałoby się ilu byłoby chętnych. Proste ?
~myślący

Napisano: 25 mar 2014, 11:27

\"zweryfikować orzeczenia i podnieść świadczenia dla naprawdę niepełnosprawnych dzieci- nie można jednakowo traktować wszystkich dzieci / choroby i ich stopień są bardzo różne\'

Dlaczego tylko na dzieci, jak ta grupa obejmuje i juz nie dzieci, A wielu z ich rówieśników nawet w ciązszych stanach pozbawiona jest jakiegokolwiek wsparcia.
~m&m

Strona 6 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x