Zweryfikowanie orzeczeń niewiele wniesie, ponieważ decydują o tym NIE WSZYSCY, ale zazwyczaj nieuczciwi znajomi i koledzy orzecznicy. Jestem jak najbardziej za sprawiedliwym orzekaniem. Pomagać należy tym, którzy tej pomocy potrzebują. Po równo nie znaczy sprawiedliwie. Po uczciwym zweryfikowaniu orzeczeń w budżecie państwa zostaną jeszcze nadwyżki dla innych grup wymagających wsparcia.
Wygląda na to,że pracownicy OPS - przyczynili się również do odebrania Świadczeń Opiekuńczych dla opiekunów - starszych osób niepełnosprawnych - TERAZ NATYCHMIAST NAPRAWCIE.
Tylko skalowanie stopnia samodzielności, stopniowanie orzeczeń przed 16 rokiem życia i kryterium dochodowe zapobiegną palologicznemu wykorzystywaniu świadczenia pielęgnacyjnego.
bez tego za chwilę moze sie okazać , że tzreba wypłacać minimalną pensję kilku milionom opiekunów i Mpips doskonale o tym wie.To by oznaczało bankructwo całego kraju.
tez jestem za weryfikacją,znam wiele osób ,które pobierały na babcie,dziadków a ich na oczy nie widzieli,podobnie z rodzicami na komisjach potrafią zmusić dziecko aby było- udawało bardziej chore jak jest.Irena ma racje choć też mam 4 dzieci w tym 1 zMPD padaczką itp,
KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ - Rozdział II
WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA
ZASADY OGÓLNE -
Art. 32.
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
- SKORO ZABRALIŚCIE - ŚWIADCZENIA OPIEKUŃCZE DLA - OPIEKUNÓW OSÓB STARSZYCH - NIE ZGODNIE Z PRAWEM = PODSTĘPNYM ZŁODZIEJSTWEM - - - MIELIŚCIE ODDAĆ - \"BEZ ZBĘDNEJ ZWŁOKI\" = ZABRALIŚCIE - TO TERAZ MACIE OBOWIĄZEK WYRÓWNAĆ DO POZIOMU MATEK - OPIEKUNEK NIEPEŁNOSPRAWNYCH DZIECI - OD MOMENTU RÓŻNICY WYSOKOŚCI ŚWIADCZEŃ. = https://www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/2.htm
~WO - opiekun matki -opiekunie wklej to na stronę Sejmu, Senatu, Rzecznika, jakiegokolwiek posła, senatora, prezesa, prezydenta, ministra itp. ale nie mieszaj nas do tego