Zweryfikować wszystkie orzeczenia osób pobierających świadczenia pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 24 mar 2014, 16:09

I to maja byc socjalni pracownicy??zawistnicy..Bardzo ciezko jest uzyskac znaczny stopien...a tylko takie osoby sa uprawnione...Skad wiecie co komu jest???Jak ciezko jest w domu z ON???szok!!!
~Malwina

Napisano: 24 mar 2014, 16:18

nie rozumiem czemu ludzie zwracają się do Ośrodków z pretensjami? Ja jako pracownik robię to co mam w przepisach. Jeżeli rząd w przepisach przyzna 1600 to zgodnie z tym przyznam i wydam decyzję. Decyzję nie zależą od nas bo to przecież nie jest pomoc uznaniowa. Sama rozumiem i jestem pełna podziwu dla takich rodziców.
~marta

Napisano: 24 mar 2014, 16:38

Mam ojca 76 lat no i ma taką demencje starczą ,bierze od 12 lat psychotropy ,miał próby samobójcze ,zapomina się lekarz nie pozwolił go zostawić na 5 minut samego ,jak idę na zakupy to albo sąsiadka z nim siedzi ,albo proszę kogoś z rodziny ,sama ze sobą nie mam czasu na wizytę u lekarza .Ma od 4 lat znaczny stopień ,a na pierwszy rzut oka niby wszystko dobrze ...Przecież pracownikowi MOPS \'\'koleżance sąsiadki \'\' nie będę wszystko mówiła \'\' bo to dla mnie jest żenujące i krępujące ,o sprawach osobistych moich i mojej rodziny takich jak zdrowie wiem tylko ja lekarz i komisja lekarska .Przecież ten pracownik nie ma pojęcia o niektórych schorzeniach.A na takiego chorego jak mój ojciec mówi \'\' czub \'\'.I tacy ludzie podnoszą tu głosy IRENA niewątpliwie do nich należy ....I ZWERYFIKOWAĆ POWINNO SIĘ WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW MOPS I OPS ,a wówczas kasa dla chorych by się znalazła ....
~Majka

Napisano: 24 mar 2014, 16:43

z tego co ostatno slyszałam - to protestujące matki - chca zniesienia SKALOWANIA - a szkoda bo naprawde niepełnosprawne dziecko nie równe niepełnosprawnemu dziecku...
A tak na marginesie dzisiaj jestem obwiniana za to, ze ...
PREMIER OBIECYWAL ....
~Demeter

Napisano: 24 mar 2014, 16:53

Majka coś wiem na ten temat,taka sama prawie sytuacja ale wiesz paniusia za biureczkiem wie najlepiej, co tam lekarze czy st. znaczny, dostaje się go na pstryknięcie palcem i teraz wszystkich te damy ULECZYŁY powiedz czy nie?
~xxx

Napisano: 24 mar 2014, 17:02

nie podoba mi się że z naszych podatków rzad będzie wspierał kombinatorstwo
~Kaja

Napisano: 24 mar 2014, 17:15

to ty kombinujesz,jak by tu nie przyznac na chore dziecko SKANDAL, za takich pracowników WSTYD.
~...

Napisano: 24 mar 2014, 17:45

\'I to maja byc socjalni pracownicy?\'

Nie. To nie są socjalni pracownicy. Pomyliłaś adres, świadczenia rodzinne to nie jest pomoc społeczna.
~Iks

Napisano: 24 mar 2014, 17:45

pieprzycie wszyscy jak niezdrowe d(upy. U nas jest matka która najpierw pobierała zasiłek stały, potem świadczenie. W 2012 skończyła sie grupa. Lekarze uznali, ze dziecko (18lat) jest zdrowsze niż było i otrzymało stopień umiarkowany, kwalifikujący do zasiłku lecz nie do świadczenia. I co robi mamusia ? od 2 lat walczy z orzecznikami, lekarzami, sądami aby im udowodnić, że dziecko ma stopień znaczny. \" całe życie miałam świadczenie a teraz z czego mam żyć?\" to jej słowa skierowane zarówno do nas jak i do komisji i sądów w odwołaniach. Nie cieszy się że dziecko zdrowsze tylko walczy o zrobienie z niego kaleki tylko dlatego aby otrzymać świadczenie. Patologia do kwadratu.
~ostatni

Napisano: 24 mar 2014, 17:50

@~ostatni - skąd ja to znam ;)
~Iks

Strona 4 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x