Mam pytanie: co mogę zrobić, żeby szwagrowi alkoholikowi odebrano lub zamieniono na bony zasiłek stały?
Moze pokrótce nakreślę sytuację. Cztery lata temu mój szwagier dostał zasiłek stały, który stał się koszmarem dla mojej rodziny. Przez pieniądze otrzymywane z OPS-u rozpił się. Zimą przez picie odmroził sobie nogi, które zostały mu amputowane. niepił do czasu uzyskania protez. Teraz pije już na okrągło. Njagorsze, ze miszka z matką, która utrudnia nam kazde podejmowane działania. Z mężem pisaliśmy podanie o zmianę sposobu wypłaty zasiłku stałego na bony. Jednak nic z tego, bo matka szwagra powiedziała, że synalek nie pije. Szwagier ma postanowienie sądu o przymusowym leczeniu, jednak w szpitalu nie ma miejsc (czeka na nie juz 4 miesiące). Całe nasze miasto (wraz z pracownikami socjalnymi wie, że to alkoholik). Pracownicy socjalni twierdzą, że przez matkę szwagra nic nie mogą zrobić, bo ona ukrywa postepowaniew syna. Szwagier to taki degenerat, ze jak już wszystko przepije to potrafi żebrać pod sklepem na alkohol. Proszę o pomoc bo mam już dość wstydu i nieprzespanych nicy, bo mamusia dzwoni, ze synek przyszedł pijany io sie awanturuje.