1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 35 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 28 cze 2024, 9:26

Ja111 pisze:
28 cze 2024, 9:12
Jeszcze w takiej wersji wszystkim wysyłam.
Szanowni Państwo, nie pracuję w ops ale mieszkam i wspólnie żyję z osobą zatrudnioną w ops do spraw ZR i FA i już nie mogę wytrzymać jej płaczu w domu. Nie pomagają moje zapewnienia, że co miesiąc będę jej dawać 1000zł na rękę, czy oferty koleżanek z pracy, że przez 3 i 5 roku co miesiąc po wypłacie będą jej dawać po 100zł. Tu nie chodzi o pieniądze, tu chodzi o poniżenie mojej żony wobec jej koleżanek. Zatrudniona od pół roku sprzątaczka (nie ubliżając jej pracy) będzie zarabiać 5300zł gdy moja żona z olbrzymią wiedzą i zaangażowaniem 4400zł przy wieloletnim stażu pracy. Do tego naśmiewa się z niej „wielka pani magister”. Tak jak HITLER podzielił ludzi w Polsce na lepszą i gorszą rasę, tak wy podzieliliście koleżanki z pracy – często z jednego pokoju. Moja skromna osoba, koleżanki mojej żony z pracy, nasi znajomi, rodzina – na dzień dzisiejszy jeśli tego nie zmienicie, straciliście około 19 głosów w najbliższych i kolejnych wyborach, a takich osób jak ja jest wiele. Z tego dodatku cieszą się pracownicy gdzie świadczenia są w urzędach, ale tam gdzie są ops panuje smutek, chaos i nie dowierzanie. Nie wiem co dalej z nią będzie, bo do pracy z ludźmi się nie nadaje. Teraz pewnie urlop, a od sierpnia gdy znów zaczną się schodzić tłumy ludzi z wnioskami pewnie L4 – niech kluczowi pracownicy wezmą się pracy, są dobrze do tego zmotywowani.
Powiem tak, jeżeli z tymi koleżankami to prawda to i tak ma Pani fajne koleżanki.... u nas w mojej sprawie cisza...jako jedyna nie dostane... zapowiedziałam, ze czekam do końca lipca, a potem niech sie zastanowią kto przejmie moje obowiązki na czas mojej usprawiedliwionej nieobecności...
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 28 cze 2024, 9:27

MopsMela pisze:
28 cze 2024, 9:19
Ostatnie zdanie z wpisu Pani Minister z dnia 25 czerwca 2024 rozbraja do łez, cyt. "Mając na względzie istotną rolę powyższych rządowych programów w docenieniu pracy
ww. osób świadczących usługi dla mieszkańców, raz jeszcze proszę o zaangażowanie się
Państwa i pracowników Państwa urzędów w realizację tego zadania"
Widać z kilometra, że ktos kto to pisał dla Pani Ministry nie miał pojęcia co pisze !!!
To jest szydera. Rzucili ochłapy, skłócili ludzi, wykazali się totalną niewiedzą na temat struktur organizacyjnych jednostek pomocy społecznej. A teraz milczą.
Legwanka
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 13:10
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 28 cze 2024, 9:28

A czy można zorganizować np. jakiś strajk naszej grupy zawodowej. W końcu od 1 sierpnia przyjmowanie wniosków na ten bon energetyczny i pewnie i tak w większości ośrodków to spadnie na osoby zajmujące się ŚR/FA więc jak nie będziemy przyjmować wniosków to może dopiero ktoś zauważy naszą pracę??
sylwia58
Referent
Od: 07 mar 2018, 15:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 28 cze 2024, 9:31

sylwia58 pisze:
28 cze 2024, 9:28
A czy można zorganizować np. jakiś strajk naszej grupy zawodowej. W końcu od 1 sierpnia przyjmowanie wniosków na ten bon energetyczny i pewnie i tak w większości ośrodków to spadnie na osoby zajmujące się ŚR/FA więc jak nie będziemy przyjmować wniosków to może dopiero ktoś zauważy naszą pracę??
Jeśli zapotrzebowanie na to zadanie będzie kierowane do Działu ŚR i nadal będzie z podobszaru PS czyli Pomoc Społeczna to w tym momencie na piśmie wystąpić do Kierownika/Dyrektora o dodatek 1000 zł a on niech pisze do Ministerstwa
MopsMela
Stażysta
Od: 04 gru 2023, 12:59
Zajmuję się: Swiadczenia Rodzinne i FA

Napisano: 28 cze 2024, 9:32

sylwia58 pisze:
28 cze 2024, 9:28
Strajk włoski na przykład
Legwanka
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 13:10
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 28 cze 2024, 9:33

Ja111 pisze:
Szanowni Państwo, nie pracuję w ops ale mieszkam i wspólnie żyję z osobą zatrudnioną w ops do spraw ZR i FA i już nie mogę wytrzymać jej płaczu w domu. Nie pomagają moje zapewnienia, że co miesiąc będę jej dawać 1000zł na rękę, czy oferty koleżanek z pracy, że przez 3 i 5 roku co miesiąc po wypłacie będą jej dawać po 100zł. Tu nie chodzi o pieniądze, tu chodzi o poniżenie mojej żony wobec jej koleżanek. Zatrudniona od pół roku sprzątaczka (nie ubliżając jej pracy) będzie zarabiać 5300zł gdy moja żona z olbrzymią wiedzą i zaangażowaniem 4400zł przy wieloletnim stażu pracy. Do tego naśmiewa się z niej „wielka pani magister”. Tak jak HITLER podzielił ludzi w Polsce na lepszą i gorszą rasę, tak wy podzieliliście koleżanki z pracy – często z jednego pokoju. Moja skromna osoba, koleżanki mojej żony z pracy, nasi znajomi, rodzina – na dzień dzisiejszy jeśli tego nie zmienicie, straciliście około 19 głosów w najbliższych i kolejnych wyborach, a takich osób jak ja jest wiele. Z tego dodatku cieszą się pracownicy gdzie świadczenia są w urzędach, ale tam gdzie są ops panuje smutek, chaos i nie dowierzanie. Nie wiem co dalej z nią będzie, bo do pracy z ludźmi się nie nadaje. Teraz pewnie urlop, a od sierpnia gdy znów zaczną się schodzić tłumy ludzi z wnioskami pewnie L4 – niech kluczowi pracownicy wezmą się pracy, są dobrze do tego zmotywowani.
[/quo

Zapewniam Pana , że wszyscy pracownicy ze ŚR/FA/DO/CT itd też tak się czują, są załamani, dzwonią do siebie z płaczem i niedowierzaniem jak zostali potraktowani za tak ciężką pracę. Ręce opadają na taką niesprawiedliwość. I jak mogło do tego dojść, że w większości OPSów to jeden pracownik z największym zakresem obowiązków został pominięty.
Napisał Pan to bardzo przejmująco.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2024, 9:34 przez Marzannat11, łącznie zmieniany 1 raz.
Marzannat11
Praktykant
Od: 26 cze 2024, 12:40
Zajmuję się: SR/FA/ST/DW/DO/DM

Napisano: 28 cze 2024, 9:34

Przyjmowanie wniosków to nie problem, bo dziewczyny przyjmą. Problemem będzie dopiero przeliczanie dochodów, bo u mnie tylko ja i 1 pracownik socjalny to potrafi, a wniosków spodziewamy się ok 500
Ja111
Praktykant
Od: 27 cze 2024, 9:05
Zajmuję się: ZR/FA/DO/DW/BE/DE/DA

Napisano: 28 cze 2024, 9:35

Marzannat11 pisze:
28 cze 2024, 9:33
Ja111 pisze:
[/quo

Zapewniam Pana , że wszyscy pracownicy ze ŚR/FA/DO/CT itd też tak się czują, są załamani, dzwonią do siebie z płaczem i niedowierzaniem jak zostali potraktowani za tak ciężką pracę. Ręce opadają na taką niesprawiedliwość. I jak mogło do tego dojść, że w większości OPSów to jeden pracownik z największym zakresem obowiązków został pominięty.
Napisał Pan to bardzo przejmująco.
Ja to wysłałam wszędzie gdzie się dało, nie tylko na forum
Ja111
Praktykant
Od: 27 cze 2024, 9:05
Zajmuję się: ZR/FA/DO/DW/BE/DE/DA

Napisano: 28 cze 2024, 9:36

Bea1 pisze:
27 cze 2024, 14:51
Legwanka pisze:
27 cze 2024, 13:33
siejo21 pisze:
27 cze 2024, 13:30
viena19 pisze:
27 cze 2024, 13:25
Nasz kierownik udał się dzisiaj na rozmowę z burmistrzem i załatwił środki na dodatki dla nas, żeby wszyscy zostali potraktowani sprawiedliwie.
to się nazywa kierownik i burmistrz
Szacunek, ale przecież nie o to chodzi żeby gmina płaciła za błędy ministerstwa.
może do publicznej wiadomości co to za odważny Burmistrz
mega szacun dla Wawzego Burmistrza i kierownika brawo!
Mała81
Stażysta
Od: 31 sty 2024, 15:19
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 28 cze 2024, 9:37

Co roku do ośrodków trafiają nowe świadczenia, które dziwnym trafem zawsze musi zrealizować dział świadczeń rodzinnych, kolejne nowe ustawy nowe programy do obsługi, wnioski w setkach, kasa do wypłaty w milionach (już nawet nie wspomnę o odpowiedzialności gdyż wyliczmy dochód rodziny)
Niech Pani Ministra zaznaczy wprowadzając osłonowe, węglowe, gazowe czy inne bony energetyczne :roll: :evil: , że mogą zadanie realizować WSZYSCY pracownicy ośrodka ZA WYJĄTKIEM pracowników realizujących świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny :!:
Skoro jesteśmy brzydko pominięci to bądźmy konsekwentni :!:
Dla niektórych notorycznie nowe zadania dla innych kasa (bez dodatkowego zadania) :cry: Przykre
*Ilona
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 8:47
Zajmuję się: ŚR, FA i ...

Strona 35 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x