15-lecie Portalu OPS.pl - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 6    [ Posty: 59 ]

Napisano: 10 kwie 2015, 14:11

Jeśli chodzi o pracę redakcyjną dla OPS.pl, to TAK! A w mojej karierze pracownika socjalnego bywało różnie ;)
Andrzej

Napisano: 10 kwie 2015, 19:08

od 1995 roku?? w zawodzie socjalnego ?
To ile pan ma lat ? pan jest taki stary ? hmmm
Nie powiedziałabym nigdy. No nie wiem..nie znam pana, oceniam po tym w jaki sposób się pan wypowiada.
Energię pan ma.Wiedzę także ..
Nie mniej jednak rozumiem, że forum OPS, to pana dziecko, pan to stworzył - Gratuluję!
Kawał dobrej roboty. Pomaga pan tym całkiem głupim lub słabo wiedzącym, wątpiącym ...ja dzięki panu poznałam np: Aresa- jednego z inteligentniejszych tutaj... Dziękuję.
Jak nominować pana do nagrody ?? Jest coś takiego w Polsce ?
Emilii do p.Andrzeja

Napisano: 10 kwie 2015, 19:46

Dziękuję za miłe słowa. Jestem rocznik 65. Kilka ważnych w świecie pomocy społecznej osób m. in. dr Marek Rymsza, Paweł Jordan (CAL), dr Iza Rybka, Tomasz Świtek(PSR/TSR) i śp. Paweł Wypych, który zmarł tragicznie w katastrofie smoleńskiej (10.04.2010) - to osoby z którymi studiowałem na IPSiR UW. Stary? Nie czuję się już nastolatkiem, mój syn Kacper w zeszłym roku świętował 18 urodziny. Stary... poczułem powiew segregacji wiekowej i dyskryminacji ze względu na wiek (ageizm), są to cechy obce pracownikom socjalnym ;)
Andrzej

Napisano: 10 kwie 2015, 20:25

dr Izabela Rybka i jej " Współczesne kierunki rozwoju polityki społecznej w ujęciu globalnym, europejskim i lokalnym " znam, znam...kapitalna -a ja myślałam, że żartuje, jak mówiła, że ma tyle lat..o kurcze .
ps. a pan to typowy Polak- od razu segregacja, nawigacja na najgorsze a ja tylko chciałam powiedzieć, że" rydwanem czasu pan jest trącony" i tyle.
pozdrawiam i gratuluję raz jeszcze inicjatywy forum OPS.
Emilii do p.Andrzeja

Napisano: 10 kwie 2015, 20:33

Kulturą osobistą i światowymi standardami pracy socjalnej, przede wszystkim wypełniony jestem - Emilko ;)
Andrzej

Napisano: 10 kwie 2015, 21:08

Nie wątpiłam w to ani przez chwilę.
Dlatego uważam, że powinien pan zostać nominowany do konkretnej nagrody z MPiPS-za wkład i zaangażowanie na rzecz rozwoju " Contemporary Socjal Thought..". Mówię całkiem poważnie.

ps. pan pisze Emilka- a zabrał mi moje imię. ;)
emilii

Napisano: 11 kwie 2015, 10:27

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/kra ... ar-AAaIytw
Z góry przepraszam za tę wklejkę, ale po przeczytaniu jej może w końcu dotrze to do Andrzeja o czym dawno jemu już mówiło wiele osób, które bywały tutaj i już nie bywają;
tak jak Andrzej tworzyły klimat tego Portalu i jego historię, a co Ares próbował poprzez napiętnowanie mnie wymazać i wyeliminować z tego Forum.
To co pisze Emili zasługuje na uwagę ponieważ jest to Andrzejowi potrzebne i przez 15 lat zasłużył na to - tylko z tą kulturą to bym nie przesadzała bo to jest właśnie odpowiedź na pytanie Aresa.
O kulturę na tym Forum trudniej jest niż o pokorę u chrześcijan, dlatego mówi się "oddaj Cesarzowi co cesarskie, a Bogu co boskie", a prawda cie wyzwoli.
Zanim zaczniecie uskuteczniać dalsze bałwochwlstwa - pozwólcie, że Wam przypomnę o tych wszystkich bez których tego portalu by nie było
czyli PTPS - KTÓRE TAK BRUTALNIE ZOSTAŁO ROZBITE - PYTANIE PRZEZ KOGO), p.Włodku,p. Grzegorzu, CISach, OKPS, PI, Obywatelski Komitet ds Ustawy o Zawodzie PS.... ( tych, którzy inspirowali wielkie idee na tym Portalu) bo taka jest jego istota, nie tworzenie własnego wizerunku dzięki eliminacji innych, ale pomaganie innym pomagać sobie i pomagając sobie pomagać innym.
Mogłabym się oczywiście nie odzywać i milczeć, ale byłoby to nieuczciwe w stosunku do Ws wszystkich i do Andrzeja, który jak sam przyznał ma już swoje lata i musi w końcu zrozumieć, że na honory i zaszczyty trzeba sobie zasłużyć nie wiekiem czy jubileuszem, ale rzetelną i sumienną pracą. I to wystarczy aby być docenionym i uhonorowanym bo inni sami to zauważą.
Pozdrawiam
Razem zawsze jest weselej, a z historii wiele można sie nauczyć i chociaż osobiście nie lubię jubileuszy to uważam, że tych, którzy ich potrzebują należy godnie wyróżnić
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 11 kwie 2015, 14:02

Ciebie dzibar nie da się lubić. Szklanka do połowy pusta.
Ja uważam że Andrzej odwalił kawał dobrej roboty. Robi swoje i nie poddaje się. Widać że pomoc społeczna to jego pasja. Tacy ludzie są w stanie coś zmienić. Tylko tacy. Pasja ponad kasę.
Uważasz że Andrzej nie zasłużył na uznanie? Że nie pracuje rzetelnie? Niedawno go chwaliłaś za wsparcie. Była wtedy mowa o tym że twoja sytuacja mieszkaniowa jest nieciekawa.
Wiedz Zdzisławo że prowadzenie nawet niewielkiego portalu na bieżąca nie jest łatwe. Trzeba temu poświęcić czas. Myślę że jego robota nie kończy sie o 15.30 tak jak wasza.
Emilka ma racje. Pomoc społeczna średnio mnie już interesuje ale jest tutaj ciekawy dział HP gdzie można pogadać na fajne acz kontrowersyjne tematy. Sprzeczamy sie tam i czasem besztamy ale przy okazji jeden uczy sie czegoś od drugiego. Wyjątek to dzibar ponieważ ona gada sama ze sobą i podbija swoje posty własnymi wklejkami których nikt oprócz niej nie czyta. Taka to już wredna choroba połączona z polityczno-religijnym fanatyzmem i traumą po zwolnieniu z pracy.
Dziękuję Andrzejowi za nieskrępowany cenzurą dział HP.
Perłę z Litwy sie tutaj poznało. Pozytywnie zakręcona, błyskotliwa i ciągle rozwijająca się panna łącząca pasję z karierą. Jako jedyna na tym forum nie płacze widząc zdanie "zmiany w pomocy społecznej".
Polejcie Andrzejowi. Jego zdrówko. Jutro niedziela więc procenty w żyłach nie zaszkodzą. Wyparują w drodze do kościoła:P
Obrazek
Ares

Napisano: 11 kwie 2015, 16:17

Czytaj ze zrozumieniem Ares i nie nakręcaj się.
Piszę wyraźnie, że Andrzejowi jest uznanie potrzebne, domaga się tego na każdym kroku i dziw bierze, ze jeszcze nie czuje się doceniony.
Zachowuje się przy tym niemal jak Wałęsa przypisując sobie wszystkie zasługi.
Mówisz, że mnie nie można lubić! Masz rację bo mnie można tylko kochać albo nienawidzić.
Mówię prosto z mostu - czy to się komuś podoba czy nie - jeżeli do kogoś nie dociera rz czy drugi.
Na tym polega moja skuteczność, że nie jestem obłudna, ale tobie Ares już obłudę wytknęłam więc wcale mnie nie dziwi, że mnie nie lubisz
- grunt, że ja ciebie rozumiem.
Inną sprawą jest to, że nie chce mi się odpowiadać na twoje zaczepki, a wywołujesz mnie ciągle do tablicy.
W kwestii mieszkania nikt mi nie pomógł i nikomu nic nie zawdzięczam. To że istnieje Forum internetowe to zasługa wielu osób już wcześniej wymienianych i jeszcze nie wymienionych. Andrzeja znam osobiście od wielu lat wiec nie widzę powodu dla którego nie miałby on być uhonorowany w 15 lecie Portalu. Z tego co wiem to pan Grzegorz i Włodzimierz w tej samej mierze tutaj mają swoje zasługi.
Potrafię wykorzystywać technikę i nie jestem niewdzięcznica. Ale też nie jestem obłudnicą, która urągając koledze chwali go nie mówiąc prawdy.
Ja również z wykształcenia jestem pracownikiem socjalnym i jestem trochę starsza od Andrzeja i nie przypadkiem obecnie jestem rencistką. Nie jest mi obojętne to jakie jest to Forum i jakie są jego standardy. Czy to się komuś podoba czy nie.
Tak więc Ares "szanujmy się jak bracia, liczmy się jak Żydzi"
- Oddajmy Cesarzowi co cesarskie, a Bogu co boskie" i myślę, że jakoś do następnego jubileuszu dotrwamy szanując swoje prawa i doceniając siebie i wszystkich tych, którzy są tego Portalu twórcami, inspiratorami itd, itp.
A jak ten Jubileusz ma być z pompą to trzeba trochę powspominać, przeanalizować, wyciągnąć wnioski, przygotować, a nie oskarżać, piętnować i obrzucać się błotem bo tak najprościej.
To nie przystoi pracownikom socjalnym - myślę że z polskiego na nasze przełożyłam i dotarło w końcu, a jak nie to nie powtórzę, czytaj do skutku ze zrozumieniem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 11 kwie 2015, 16:45

spadnij dzidka na hp wklejki czynić bo jeno ci się ostało
do pieniaczki dzibar

Strona 3 z 6    [ Posty: 59 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]