ale tu nie ma miejsce na interpretacje. jest prosty zapis: 60/40.
Czy tak trudno sobie wyobrazić sytuację, w której przypis ulega zmianie?
You know nothing ElmerElmer pisze:ale tu nie ma miejsce na interpretacje. jest prosty zapis: 60/40.
Czy tak trudno sobie wyobrazić sytuację, w której przypis ulega zmianie?
Jest jeden jedyny przepis który mówi o podziale 40/60. Art. 27 ust 4 "40% kwoty należności..." itd.aja pisze:łopatologiczny,
od 18.09.2015 weszła ustawa zmieniająca i chciałabym od tej daty rozliczać wpłaty wg. obowiązującego podziału
Twoim zdaniem do kiedy należy stosować rozbicie na 20/20/60? No i czyj ma być to dochód OWW?Wes pisze:Pewnie się nie zgadzasz bo nie widzisz różnicy między "należnością" a "zwrotem należności". Uważasz że to to samo. Tak jak Elmer. Nie wy księgujecie należności więc macie to gdzieś.
Niewłaściwe porównanie, dobre byłoby w przypadku zawarcia w noweli przepisów przejściowych których jak wiesz nie ma. Jakbym dostała podwyższże dziś bez wskazania daty od jakiego miesiąca przysługiwać mi będzie wyższe wynagrodzenie to kolejny wpływ na konto winien być wyższy niż poprzedni. W aktualnie obowiązujących zapisach prawa nie ma żadnych regulacji które uzasadniają rozliczenie wpłat 20/20/40. Od 18-go września wpłaty dzielimy na 40/60.Wes pisze:Jeśli nabędziesz prawo do wynagrodzenia za wrzesień a w październiku masz podwyżkę to pracodawca ma Ci wypłacić za wynagrodzenie (załóżmy że wypłata będzie 10 października) za IX wg. starych zasad czy nowych?
A od kiedy problemy z FA na poziomie księgowym są problemami takich pracowników jak ja? Czy powinnam wymagać od mojej księgowej podania danych na temat umorzonych TW? To nie jej problem tak jak nie moim jest księgowanie. Żartujesz sobie sugerując że to pracownicy FA powinni uprawiać ekwilibrystykę interpretacyjną po to by księgowej było łatwiej?Wes pisze:Nie wy księgujecie należności więc macie to gdzieś.