3 miesiące minęły od pierwszego posiedz.ZI-i co??? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 09 sie 2011, 1:37

Mogę Cię Basia potarmosić, a Ty w ramach podbijania statystyk zrobisz niebieską kartę, zgłosisz do ZI zorganizujesz kampanię i marsz milczenia...

Kobieto, PRZEMOC JEST NIEODŁĄCZNYM ELEMENTEM ŻYCIA OD TYSIĘCY LAT i żaden głupawy program, ustawa, i ględzenie w ZI jej nie wyeliminują. Choćbyś się narobiła po łokcie zawsze może coś się wydarzyć, bo ludzie są nieobliczalni. A Ciebie wrobią w odpowiedzialność za czyjeś postępki...
~Bartek

Napisano: 09 sie 2011, 16:17

Bartek! Prawda,prawda,sama prawda i samo zycie...Podpisuję się pod tym obiema rękami!!! Ale dalej nie wiem co na zebraniu.Chyba fakt.jak poradził buldog-zjeść pączka i poopowiadać...
~usza

Napisano: 10 sie 2011, 16:34

Ja po prostu pisalam jak jest u mnie nie znam specyfiki twojej gminy ~usza.Nie pisalam też żeby sie mądrzyć. Wiem że takie problemy były, sąi bedą, wiem też że nie zbawię świata, ale mimo to zawsze próbuję bo zawsze komuś w końcu udaje się pomóc. I robie to dlatego nie dlapodbijania statystyk, ani po to by realizowac głupawy program. dla mnie on nie jest głupawy,no może niedoskonaly.
~basia

Napisano: 31 sie 2011, 21:22

ja mam taką samą sytuację jak usza-jestem przewodniczacym zi.Nikt nic nie zgłosil...Trzeba zwołać zebranie - i co?tak dla formalności...A nie lepiej by było zwoływać wtedy ,kiedy zachodzi potrzeba-a nie :nie mniej niż raz na 3 m-ce...!
~koti

Napisano: 01 wrz 2011, 9:52

zespół strategiczny - powołany zarządzeniem, zgodnie z ustawą przemocową ma obwowiązek spotkać się raz na 3 miesiące. Jak będą kontrole z województwa (a będą na pewno), to o to zapytają. Proponuję dla ,,spokojności\'\' jednak się zebrać i zaprotokołować. Innym tematem są zespoły robocze- zadaniowe. One są powoływane w ślad za zgłoszeniem. Jeżeli zgłoszeń nie macie, to i zespołu nie zwołujecie.
~inka

Napisano: 01 wrz 2011, 22:37

U nas spotykamy się regularnie, nawet jeżeli w ośrodku nie ma zgłoszeń dotyczących przemocy, to może ktoś z innej instytucji takie ma. Wymieniamy się informacjami na temat rodzin, mówimy o naszych podejrzeniach itp.Uważam,że to są cenne spotkania.
~ala

Napisano: 01 wrz 2011, 23:24

znaczy sie plotkujecie i obmawiacie
~igaa

Napisano: 02 wrz 2011, 9:30

oj igaa, igaa. Niektórzy pracują i robią to naprawdę dobrze.
~jolka

Napisano: 02 wrz 2011, 22:57

Nie igaa, wręcz przeciwnie, oprócz tego że omawiamy jak są to nowe przypadki, mówimy co się dzieje w starych, i co cenne za każdym razem ktoś inny przygotowuje materiały z przemocy, po czym ktoś referuje. przy okazji uczymy się wszyscy!
~ala

Napisano: 10 wrz 2011, 12:00

Nie ważne czy się coś działo czy nie , zebranie 1 raz na 3 m-ce trzeba zrobić. My tak robimy.
~Aga

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x