400 czy 800 ?!? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 07 maja 2015, 13:00

Mama pisze: Zapewniam Was że nie ustaniemy w dążeniu do tego,żeby KAŻDA,powtarzam KAŻDA osoba która w jakikolwiek sposób przyczyniła się do pozbawienia,tych dzieci tej marnej kwoty 400zł poniosła za to odpowiedzialność.
W łeb się puknij, tylko porządnie. Nic nie wiesz o tej pracy, nic nie wiesz o uchwałach NSA, potrafisz tylko pluć i pyszczyć i oskarżać ludzi którzy za tą sytuację nie są odpowiedzialni, bo Ci łatwiej, bo na pyszczenie ministrom jesteś za krótka. Chrześcijańska miłość bliźniego przez Ciebie przemówiła. Pamiętaj tylko, że karma może być okrutną suką, tyle negatywnej energii puszczonej w kosmos wróci.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 13:13

anka2 pisze:xyz , jak zrobiłeś/łaś? Mam podobną sytuację ( termin inny ) ale u mnie tez minął na odwołanie od decyzji i nie wiem co zrobić :(
no właśnie jeszcze nie zrobiłam
xyx

Napisano: 07 maja 2015, 13:28

xyx pisze:
anka2 pisze:xyz , jak zrobiłeś/łaś? Mam podobną sytuację ( termin inny ) ale u mnie tez minął na odwołanie od decyzji i nie wiem co zrobić :(
no właśnie jeszcze nie zrobiłam
Klient powinien wnieść pismo u unieważnienie decyzji, Wy to wysyłacie do SKO i (jak by to napisał Elmer) czekacie i pijecie kawę
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 14:29

Diabolina , proszę napisz czy wówczas wysyłamy cały wniosek do S.K.O. ? I czy ten wniosek o unieważnienie decyzji ma prawo złożyć po uprawomocnieniu się decyzji ?
:oops:
anka2

Napisano: 07 maja 2015, 14:41

Ja płacę 400.......a jak sie odniesiecie do projektu zmian dot. dod. z tyt. urlopu wych.......pomimo uchwały w dalszym ciągu nie ma dwóch dodatków na bliźniaki tylko kwotę 400zl zwiększa sie o 200zł na każde małe dziecko pozostające pod opieką rodzina korzystajacego z urlopu
~o~

Napisano: 07 maja 2015, 14:54

anka2 pisze:Diabolina , proszę napisz czy wówczas wysyłamy cały wniosek do S.K.O. ? I czy ten wniosek o unieważnienie decyzji ma prawo złożyć po uprawomocnieniu się decyzji ?
:oops:
tak , postępujesz podobnie jak przy odwołaniu, pismo przewodnie , SKO powinno unieważnić Waszą decyzję i wydać swoją
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 14:59

Droga Mamo, nie znasz ani ustawy, ani naszej pracy. Nie jestem niczyim wrogiem, po prostu nie mam zamiaru kiedyś ponosić odpowiedzialności za to, że przyznałam dwa dodatki, skoro ktoś "na górze" źle skonstruował ustawę.
~Ewa

Napisano: 07 maja 2015, 15:05

dziękuję bardzo i pozdrawiam ;)
anka2

Napisano: 07 maja 2015, 15:41

Iks pisze:
Mama pisze: Zapewniam Was że nie ustaniemy w dążeniu do tego,żeby KAŻDA,powtarzam KAŻDA osoba która w jakikolwiek sposób przyczyniła się do pozbawienia,tych dzieci tej marnej kwoty 400zł poniosła za to odpowiedzialność.
W łeb się puknij, tylko porządnie. Nic nie wiesz o tej pracy, nic nie wiesz o uchwałach NSA, potrafisz tylko pluć i pyszczyć i oskarżać ludzi którzy za tą sytuację nie są odpowiedzialni, bo Ci łatwiej, bo na pyszczenie ministrom jesteś za krótka. Chrześcijańska miłość bliźniego przez Ciebie przemówiła. Pamiętaj tylko, że karma może być okrutną suką, tyle negatywnej energii puszczonej w kosmos wróci.
Sam się puknij,tylko porządnie..........bo to Ty nic nie wiesz o tym, czy ja wiem coś o tej Twojej pracy i o uchwałach NSA,to po pierwsze,ja przynajmniej wiem coś o Tobie choćby na podstawie tego co tu wypisujesz,a Ty o mnie nie wiesz NIC.
Na nikogo nie pluje,nie pyszczę i nie oskarżam,ja was tylko informuję że będziemy się starać o to aby każdy kto przyczynił się do pozbawienia dzieci należnych im pieniędzy poniósł za to konsekwencje..........mamy prawo domagać się tego,i nikt nam nie zabroni.
To ile ja na-pyszczyłam ministrom,ile pism do nich wysłałam,ile razy się z nimi spotkałam to moje,i też nic o tym nie wiesz,bo za krótki jesteś na to ;)
I uważaj żeby ta karma którą karmisz te dzieci, pozbawione tego dodatku do Ciebie nie wróciła.

Na szczęście jest parę ośrodków w tym kraju,które z powodzeniem wydają decyzje zgodne z uchwałą NSA i chwała im za to,jest ich coraz więcej i mam nadzieję że będzie jeszcze więcej.

Nie mam zamiaru więcej się udzielać w tej dyskusji,bo to i tak do niczego nie doprowadzi.

A prace nad nową ustawą zostały wstrzymane,bo zyskały nieprzychylne opinie,biura analiz sejmowych,to dla Waszej informacji,bo też nic o tym nie wiecie.
Ale jak się postaracie to necie wszystko znajdziecie.
Mama

Napisano: 08 maja 2015, 7:43

No to się w ogóle nie udzielaj tylko idź knuć jak zaszkodzić niczemu niewinnym pracownikom. Co to ma być? Groźba? Szantaż? Jakimi konsekwencjami Ty grozisz? Życzysz ludziom którzy też często mają chore dzieci, rodziny, żeby ich zwolnili z pracy? Zastanów się chwilę. Nic nie wiesz o tej pracy bo tylko ktoś kto przepracował kilka lat i ma za sobą co najmniej 2-3 "kampanie wrześniowe" może coś na ten tema powiedzieć. Zarabiamy gówniane pieniądze, za ciężką, wyczerpującą psychicznie pracę, musimy codziennie rozważać problemy setek naszych klientów, odpowiadamy własną pensją za każdy błąd, ale przyznanie 4 stów nie jest takim błędem. Przepisy są kulawe i niespójne. Rządzący mają nas w dupie - traktują jak idiotów i ludzi 3 kategorii, zaraz poniżej naszych klientów, a ludzie - petenci na nas zwalają winę za politykę rządu - podobnie robisz Ty - bezrefleksyjnie i bezsensownie. To nie są samodzielne stanowiska, nie mamy mocy decyzyjnej, wykonujemy przepisy takie jakie są, nieważne czy to się Tobie podoba czy nie. Przepisy są jakie są, a uchwały NSA wiążą wyłącznie sądy administracyjne. Wyłącznie. OPSy nie są sądami administracyjnymi. Więc rozwrzeszczana, roszczeniowa babo po prostu się od nas odczep i idź domagać się zmiany tych przepisów. Domagaj się czego chcesz, ale pod właściwym adresem. Twoje i inne dzieci mam gdzieś, zależy mi wyłącznie na własnych, jestem tu aby wykonywać zapisy prawa, a nie pomagać Twoim dzieciom. Utrzymanie rodziny to TWÓJ obowiązek, a nie państwa, ministra czy urzędnika w OPSie. Zamiast poświęcać czas na pyszczenie władzom, lepiej się wziąć do roboty. Ale pokrzyczeć jest po prostu łatwiej. I uważaj, bo za te groźby i za ten szantaż ktoś może pozwać też Ciebie. To niemoc rządu powoduje, że kształt przepisów tworzą histeryczne baby - dno totalne. Pomyśl sobie, że tymi samymi rękami którymi wypisujesz te życzliwości o "konsekwencjach" dotykasz własnych dzieci.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x