Witam - a szczegolnie adwokata diabła. Nie wiem kim jestes z zawodu i gdzie pracujesz?. Jesli wypowiadasz sie o pracy innych to jej najpierw doswiadcz. Bardzo Twoja ocena naszej pracy jest nieprawdziwa. Pracowales kiedys z ludxmi - ludxmi trudnymi, wykluczonymi, ludxmi czesto pozbawionymi chęci do zmiany sowjej sytuacji. Dodatkowo weź pod uwagę fakt, ze teraz z praciownika socjalnego robi sie tez administratora. Całe te procedury - kpa czesto starsznie utrudniaja zycie. Pracuje w pomocy spolecznej 26 lat i w swojej ocenie uważam sie za dobrego pracownika. Boli mnie jak ktos kto nie ma pojecia o tej pracy krytykuje nas. pomysl o tym - bardzo prosze
nie ma wymogu 50% pracy w terenie, nie było takiego przepisu, tylko interpretacja P. Wyrwickiej, ale tego nie można brać pod uwagę z przepisu wynika,dla pracowników socjalnych świadczących pracę socjalną w terenie.
250zł (100%) dotyczy pracowników socjalnych, którzy tylko robili wywiady w terenie, a nie innych socjalnych bądź takich którzy mieli coś jeszcze dopisane do zadań. Były swego czasu opinie prawne i interpretacje sądu pracy...
a tak wogle to nie macie co robić? mam wywiadów pełno, \"worek\" z potrzebującymi się rozsypał tak jak te opady - wracam do pracy miłego dnia
jestem pracownikiem socjalnym w mieście 50-cio tys. i zamiast mniejszych terenów - to nam dołożyli, ogólne oszczędności na zatrudnieniu: w terenie spędzam więcej niż 50% czasu (codziennie) nikt nie pyta jak to zrobić. Komputer z dostępem do internetu i pomostu jest jeden na pieciu prac.socj. - nie do pomyślenia jest siedzenie i śledzenie nawet portalu, bo są zwyczajne zapisy na korzystanie, a jeśli siedze to tylko w domu.
Na marginesie miasto obsługuje 12 prac. socj. terenowych.
Nawiązanie do komentarzy \"adwokata...\"
z moich doświadczeń z pracownikami socjalnymi wiem, że adwokat diabła ma rację, owszem są pracownicy którzy serio podchodzą do swojej pracy i chwała im za to, ale są i tacy, co hańbę przynosza temu zawodowi i psują opinie całemu ośrodkowi