500+
Re: 500+
Niech cię trafi "dukt" zamiast "szlaku". To po pierwsze. A po drugie wykaształcą dzierci właśnie dzięki tym 500,00 zł co miesiąc. Wiem, że boli cię dupa, że wybory wygrał PiS ale naprwdę myślałaś, że społęczeństwo będzie można bez końca straszyć PiS-em i że Po będzie rządziła już wiecznie? Według doktryny Lisa, który nauczał żeby stale atakować widza sensacją, bo inaczej ci idcioci wezmą piltoa i przełączą kanał, działa też PO. Na szczęście ci "idioci" wzięli pilota i przełączyli kanał.
Żalisz się na niskie pensje? No coś ty? Przecież żyłaś pod wspaniałymi rządami, więc chyba powinnaś zarabiać krocie? A nie zarabiasz? No to chyba ktoś cię jednak oszukiwał? Jednka chyb przynajmniej "łopieka" jest w ruinie. Oczywiście, że zarabiamy ile zarabiamy a rodfziny żyją jak żyją. No i ktoś nareszcie próbuje to zmienić. I ja trzymam kciuki by się udało, choć w tej chwili, a być może nawet nigdy, ja z tego nie będę miał nic. Ale jeśli młodzi będą z tego coś mieli to ja się tylko cieszę.
Ps.
A mały rozumek jednak jest twoją domeną. Nie tylko bowiem nie potrafidsz nawet dobrze kłamać to w dodatku sadzisz takie byki ortograficzne, że nie rozumiem, jak mogłaś zrobić maturę. No chyba, że jej nie masz, co nie jest takie niemożliwe ...
Żalisz się na niskie pensje? No coś ty? Przecież żyłaś pod wspaniałymi rządami, więc chyba powinnaś zarabiać krocie? A nie zarabiasz? No to chyba ktoś cię jednak oszukiwał? Jednka chyb przynajmniej "łopieka" jest w ruinie. Oczywiście, że zarabiamy ile zarabiamy a rodfziny żyją jak żyją. No i ktoś nareszcie próbuje to zmienić. I ja trzymam kciuki by się udało, choć w tej chwili, a być może nawet nigdy, ja z tego nie będę miał nic. Ale jeśli młodzi będą z tego coś mieli to ja się tylko cieszę.
Ps.
A mały rozumek jednak jest twoją domeną. Nie tylko bowiem nie potrafidsz nawet dobrze kłamać to w dodatku sadzisz takie byki ortograficzne, że nie rozumiem, jak mogłaś zrobić maturę. No chyba, że jej nie masz, co nie jest takie niemożliwe ...
"A wy zamiast jęczeć zabierzcie się do wytężonej pracy, by monitorować rodziny patologiczne, jak będą wydawać te środki."
Jak będę miał monitory w środowiskach to będę monitorował. Popier... Ci sie praca socjalna z ubecją, stasi, kuratorem i opiekunem prawnym. Skoro 500 nie liczy sie zgodnie z przepisami jako dochód to dla mnie go NIE MA. I w d... mam co z nim patole zrobią.
Jak będę miał monitory w środowiskach to będę monitorował. Popier... Ci sie praca socjalna z ubecją, stasi, kuratorem i opiekunem prawnym. Skoro 500 nie liczy sie zgodnie z przepisami jako dochód to dla mnie go NIE MA. I w d... mam co z nim patole zrobią.
Praca socjalna to na pewno nie ROZLICZANIE, INWIGILOWANIE, WĘSZENIE, KONTROLOWANIE, NARZUCANIE ROZWIAZAŃ. Twoja wizja pracy socjalnej to definicyjne formy PRZEMOCY i NĘKANIA URZEDNICZEGO. Z takim podejsciem zwolniłbym Cię z pracy od zaraz. I nie wycieraj sobie paszczy ksywką Enya. Takim biurwokratkom nie pasują celtyckie imiona...
Co w sytuacji gdy aktualnie do końca marca mam umowę o pracę i razem z żoną na 2 dzieci nasz dochód przekracza 800/osobę
Od kwietnia będę bezrobotny (jestem na wypowiedzeniu) i tylko żona będzie pracowała (po prostu tak wyszło). Wtedy dochód będzie poniżej 800/osobę
Pytanie:
Jak będzie oceniany mój dochód, na podstawie bieżącej sytuacji czy sytuacji z ub. roku? (rozliczenie pit)
Od kwietnia będę bezrobotny (jestem na wypowiedzeniu) i tylko żona będzie pracowała (po prostu tak wyszło). Wtedy dochód będzie poniżej 800/osobę
Pytanie:
Jak będzie oceniany mój dochód, na podstawie bieżącej sytuacji czy sytuacji z ub. roku? (rozliczenie pit)
BRAWO !!!! NIECH PAN O MAŁYM ROZUMKU PRZECZYTA SOBIE MIĘDZYNARODOWĄ DEFINICJE PRACY SOCJALNEJ A JAK PROBLEM Z ANGIELSKIM TO CHĘTNIE PRZETŁUMACZĘNIE to nie pisze:Praca socjalna to na pewno nie ROZLICZANIE, INWIGILOWANIE, WĘSZENIE, KONTROLOWANIE, NARZUCANIE ROZWIAZAŃ. Twoja wizja pracy socjalnej to definicyjne formy PRZEMOCY i NĘKANIA URZEDNICZEGO. Z takim podejsciem zwolniłbym Cię z pracy od zaraz. I nie wycieraj sobie paszczy ksywką Enya. Takim biurwokratkom nie pasują celtyckie imiona...
Strasznie łatwo oceniać człowieka...
Podjąłem z żoną taką decyzję ponieważ zamierzam w ciągu kilku miesięcy otworzyć własną firmę dzięki czemu będę spędzać z rodziną więcej czasu i jej poświęcę
więcej uwagi, bo na razie muszę pracować po 12h i rodziny nie widzę, w takim przypadku 500+ jest dla mnie bardzo korzystne i chętnie zdecydujemy się mieć więcej niż 2 dzieci. Musimy w tym wszystkim pamiętać co jest największą wartością - rodzina - obywatele - naród.
A moje pytanie jak najbardziej było skierowane by dowiedzieć się czy otrzymam 500 czy 1000 wsparcia, ale nie żyjemy z zasiłków co więcej inwestujemy swój czas, a także nie da się ukryć pieniądze, w rodzinę.
Podjąłem z żoną taką decyzję ponieważ zamierzam w ciągu kilku miesięcy otworzyć własną firmę dzięki czemu będę spędzać z rodziną więcej czasu i jej poświęcę

A moje pytanie jak najbardziej było skierowane by dowiedzieć się czy otrzymam 500 czy 1000 wsparcia, ale nie żyjemy z zasiłków co więcej inwestujemy swój czas, a także nie da się ukryć pieniądze, w rodzinę.
Oprócz 500+ - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Co zrobić?
ochrona danych osobowych
dot.zasiłku stałego
POMOST STD a 500+ PIECZA ZASTĘPCZA
TERMINALE MOBILNE - kto używa?
decyzja uchylająca czy wygaszająca
pismo o wgląd ucznia
zasiłek celowy a pobyt w szpitalu
zasiłek stały a dps
Zasiłek rodzinny do dochodu - jak liczyć
stały od kiedy