500zł na dziecko - a kto pomysli o samotnych matkach? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 02 gru 2015, 14:29

iraka pisze:NIE MA SPRAWIEDLIWOSCI!!! Ja sama wychowuję dziecko i pracuję, nie zarabiam dużo, ale nie kwalifikuję się ani do rodzinnego, ani do stypendium, nie dostanę też 500 zł na dziecko. Bo co moje dziecko jest inne, gorsze! A te pieniądze naprawdę wykorzystałabym na naukę dziecka. Powinno być sprawiedliwie po 500 zł na każde dziecko.To, ze pracuję i moje dziecko siedzi samo w domu , to jeszcze trzeba ukarać taką matkę i dziecko> Gdzie ta sprawiedliwość w Polsce.

i mojemu dziecku byloby lzej na studiach gdybym te 500 zl dostala, ehhh zycie! i cos panstu polskiemu bym dala bo to zlote dziecko i madre :)
beaaaa

Napisano: 02 gru 2015, 15:12

Rząd powinien w pierwszej kolejności przeznaczyć pieniądze na zwiększenie najniższej krajowej i obniżenie kosztów pracy i zapewnienie opieki dla dzieci, których rodzice pracują. jeżeli 500 zł to dla wszystkich dzieci bez wyjątku!
areka

Napisano: 03 gru 2015, 10:59

Niektórzy jeżdza po matkach samotnych jak po kobyle. Jestem matką samotną, wdową, czy to moja wina że mój mąż zmarł. Pracuję za grosze, syn ma rentę, nie stać mnie na wiele, moja sytuacja bardzo się pogorszyła do niczego się nie kwalifikujkę ale musimy sobie dać radę. I jest mi przykro, że pracownicy socjalni niby empatyczni, niby życzliwi tak się wypowiadają.
baska

Napisano: 03 gru 2015, 11:31

Jestem ciekawy czy były Prezydent RP Bronisław ustawi się w kolejce do Ośrodka Pomocy Społecznej po 500 zł.
na 5 -ro swoich dzieci ? ( na czworo mu przysługuje po 500 zł.).
Współczuję samotnym matkom którym dochód przekroczy 800 zł. na osobę i nie dostaną 500 zł. na dziecko.
Chory kraj.
pawel.w

Napisano: 03 gru 2015, 12:15

a nie przyszło ci do głowy że jego dzieci są dorosłe ?? najmłodsza córka ma chyba 27 lat
tenia_sensacja

Napisano: 03 gru 2015, 13:48

Do wyżej.
Tu nie chodzi że ma dorosłe dzieci.
Chciałem tylko dać rządzącym do myślenia że ta forma pomocy (500 zł) jest bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa
dla pozostałych osób, a w szczególności do samotnych wychowujących 1 dziecko i mających niski dochód.
pawel.w

Napisano: 03 gru 2015, 14:53

Chcieli wygrać wybory to powiedzieli, że dadzą wszystkim, bez wyjątku co mają więcej niż 1 dziecko. Nawet tym z PO (to dla nich olbrzymie wyrzeczenie i trzeba to docenić). Oczywiście dadzą z NASZYCH podatków, ale o tym się nie mówi. Wystarczyło zwiększyć zasiłki rodzinne i też by to było ok. Ewentualnie zwiększyć kryteria dochodowe do 900zł na osobę. Dają to trzeba brać, bo jak zabraknie kasy, to będą cięcia i zaostrzenia kryteriów.
zisis1

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x