Agresywny wychowanek - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 24 sty 2012, 13:04

~Ewa co to jest ten Trening opracowany M. Semutra ? Pierwsze słysze i gogle też mi nie podpowiedziało
~ale jaja

Napisano: 24 sty 2012, 13:13

Ewa jako terapeuta pedagogiczny czy psychologiczny? Czy macie jeszcze dodatkowych specjalistów i jakich?
~Irka

Napisano: 24 sty 2012, 13:19

tutaj jest coś o tym treningu .www.sosw3.pl/graf-ika/publikacje//Metody niwelowania trudnych zachowań.pd
~Irka

Napisano: 24 sty 2012, 13:56

Ewo nie obawiasz się,że w wyniku stosowania holdingu wystąpi u wychowanka anhedonia???
~;;

Napisano: 24 sty 2012, 14:47

Tulimy, tulimy .....
Dosyć kontrowersyjne (szczególnie prawnie)
~etatysta

Napisano: 24 sty 2012, 16:25

My się modlimy, za nich i za siebie. Ponieważ modlitwę stosujemy systematycznie już od wielu lat ,w ogóle nie mamy obecnie agresywnych wychowanków. Gorzej ze mną - wczoraj potrzaskałem krzesło i walnąłem głową w kasę pancerną w trakcie meczu Polaków z Macedonią.
~Leon

Napisano: 24 sty 2012, 16:44

~;; a ty sobie jaja robisz :) z tą anhedonią????
~ale jaja

Napisano: 24 sty 2012, 22:30

Etatysta tulić to chyba trzeba ofiarę :) Leon modlitwa na interwencji odpada - trzeba szybkiej reakcji - modląc się mógłbyś tylko oberwać;)
~Kaśka

Napisano: 24 sty 2012, 22:36

Raczej wątpię. Pracuję już wiele lat w DD i jeszcze się nikt na mnie nie rzucił.I nie chodzi o to ,że ważę 112kg.Nigdy nie było ataku na wychowawcę. Może kilka razy( ze trzy) werbalne ataki.
~Leon

Napisano: 25 sty 2012, 17:07

Coś czuję, że to temat tabu...wychowawcy piszcie o realnych sposobach bo modlitwa i tulenie to dość kiepskie sposoby. Może zamiast Mosów i Mowów stwórzmy Przytularnię w której głównym zajęciem będzie modlitwa...
~Inka

Strona 2 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x