Ankieta do pracy magisterskiej - ogromna prośba - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 paź 2016, 19:02

Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy
Poza tym, że pracuję w Ośrodku Pomocy Społecznej, studiuję psychologię i piszę pracę magisterską na temat wypalenia zawodowego wśród pracowników pomocy społecznej.
Byłabym wdzięczna za pomoc w badaniach i za wypełnienie ankiety.
Wszystkim, którzy zechcą poświęcić mi chwilę swojego cennego czasu - bardzo dziękuję! :)

link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
Ostatnio zmieniony 23 paź 2016, 14:31 przez heiland, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przyklejam Ci temat na 5 dni i przenoszę do HP
niezapominajka21
Stażysta
Od: 18 sie 2016, 9:35
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 25 paź 2016, 11:49

Kolejna praca o wypaleniu zawodowym pracowników pomocy społecznej, dlaczego znowu pracowników pomocy społecznej? a nie dla odmiany pracowników kolejnictwa np. Maszyniści, zawiadowcy, zwrotniczy. Pani będzie psychologiem, wie pani jak trudno im sobie poradzić z samobójstwami na torach, wie pani - że tarcą rozum, leczą się po ośrodkach specjalistycznych ponieważ sa totalnie wypaleni pracą zawodową, obarczeni trudnymi sytuacjami kryzysowymi- dramatycznymi? Oni i ich rodziny. O tym się nie mówi i tutaj by zaglądnąć. A wsparcie specjalistyczne, a przeciwdziałanie? Przyczyny, konsekwencje, czynniki itd. Nie sceduję tego problemu na panią, ale też wiem,że kolejnym takim samym badaniem, opisanym już problemem, zdefiniowanym tematem nie wnosi pani nic nowego do nauki. Przepraszam za szczerość.
ps. Ankiety bym nie zatwierdziła.
[Anioł.]

Napisano: 25 paź 2016, 12:14

bo pani pracuje w pomocy społecznej a nie na kolei. Ma dostęp do materiału badawczego.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 paź 2016, 12:33

No jasne jak piszesz o Strachu dziecka przed lekarzem- to robisz badania u dentysty w poczekalni np. bo najłatwiej. Rozbawił mnie Pan, przepraszam, ale " wybuchnęłam" śmiechem, nie z Pana a z argumentu Pana.
ps. no właśnie strach czy lęk panie elmer w tym temacie ma być. Pani psycholog proszę nie podpowiadać
[Anioł.]

Napisano: 25 paź 2016, 17:32

[Anioł.] pisze:Kolejna praca o wypaleniu zawodowym pracowników pomocy społecznej, dlaczego znowu pracowników pomocy społecznej? a nie dla odmiany pracowników kolejnictwa np. Maszyniści, zawiadowcy, zwrotniczy. Pani będzie psychologiem, wie pani jak trudno im sobie poradzić z samobójstwami na torach, wie pani - że tarcą rozum, leczą się po ośrodkach specjalistycznych ponieważ sa totalnie wypaleni pracą zawodową, obarczeni trudnymi sytuacjami kryzysowymi- dramatycznymi? Oni i ich rodziny. O tym się nie mówi i tutaj by zaglądnąć. A wsparcie specjalistyczne, a przeciwdziałanie? Przyczyny, konsekwencje, czynniki itd. Nie sceduję tego problemu na panią, ale też wiem,że kolejnym takim samym badaniem, opisanym już problemem, zdefiniowanym tematem nie wnosi pani nic nowego do nauki. Przepraszam za szczerość.
ps. Ankiety bym nie zatwierdziła.
Słuszna uwaga, podsunęła Pani ważny i ciekawy temat dla innego, przyszłego psychologa, tym razem nie dla mnie. Uważam, że pracę magisterską czy jakąkolwiek inną powinno się pisać z tematyki, którą się dana osoba interesuje, ma jakieś pojęcie o tym, co chce pisać. Poza tym, jak zauważył Pan Elmer, część grupy badawczej mam wokół siebie, co też jest dla mnie jakimś ułatwieniem. Pomijam już fakt, że ta praca magisterska nie jest moją pierwszą pracą, zapewne więcej nowego do nauki wniosłam poprzednią, ta jest po prostu dla mnie, ale nie w tym rzecz.
Ankieta została zatwierdzona przez odpowiednio wyznaczone do tego osoby.
Dziękuję za komentarz, pozdrawiam.
niezapominajka21
Stażysta
Od: 18 sie 2016, 9:35
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 25 paź 2016, 19:33

Wypada mi Panią przeprosić za zbyt krytyczny komentarz w tonie wypowiedzi.
Zastanawiające jest dla mnie czy postawiła Pani tezę-Fenomen zjawiska wypalenia zawodwego dotyczy pracowników pomocy społecznej Pani OPS, gminy, powiatu... czy też nie i dopiero bada Pani zależność?
Co do ankiety? stwierdzenia/sformułowania takie jak: zły los,ślepy los, dzieło przypadku, mają pecha- nie powinny pojawić się w ankiecie na poziomie magisterium, tak mi się zdaje.Mogę się mylić.
Wśród kryteriów i czynników np.środowiskowych nie uwaględniono niejasności ról, nadmiernej biurokracji, braku wsparcia społecznego, wśród czynników osobowościowych pominięto,np. naiwny idealizm, braki w wykształceniu. Będzie Pani miała trudności z odniesieniem wyników badań do konretnej teorii wypalenia zawodowego a jest ich chyba conajmniej 4.
Proszę tego nie brać do siebie, głośno myślę.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
Ps. przeprosiny należą się także elmerowi, salwa śmiechu była zbędna, nie na miejscu.
Przepraszam.
Gość

Napisano: 25 paź 2016, 19:35

Nie podałam loginu a trzeba.
[Anioł.]

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem