Anonimizacja danych KDR

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
nudziara
Praktykant
Zajmuję się: DO, DG, DM, CP
Kontakt:

Re: Anonimizacja danych KDR

Post autor: nudziara »

AnnaHanna pisze: 25 kwie 2025, 9:35
Poppy24 pisze: 25 kwie 2022, 7:46 My usuwamy dane osoby, która utraciła prawo do karty (wniosek papierowy), następnie protokół na okoliczność anonimizacji (zbiorczy za okres) i po temacie. Mieliśmy pewne obiekcje ale Ministerstwo udzieliło taką opinię, więc się jej trzymamy. Zwracaliśmy się do UODO oni stwierdzili, że przepisy są zastanawiające, zresztą nasze pytanie zamieścili w swoim newsleterze i stwierdzili, że należołaby im to zasygnalizować, że są one niewłaściwe, gdyby nie wiedzieli, ale my usuwamy i tyle
Czy mozna prosic o te pismo z Ministerstwa?
tak, tylko tutaj chodzi o to, że po usunięciu my nie wiemy czy ktoś posiadał kartę czy nie. Mam przed sobą wniosek chłopaka którego dane już zniknęły z systemu i on przynosi po 2 latach zaświadczenie że poszedł na studia i chce dalej kartę. Ja już w systemie tego nie mam, dobrze ze mam stare rejestry, ale bez tego... jak? na słowo że kiedyś miał, bo rodzice mają?
ODPOWIEDZ