sprawozdanie AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 sty 2015, 12:12

witam
mam pytanie odnośnie załącznika nr 3 (liczba Beneficjentów ogółem) do sprawozdania z programu Aktywny samorząd jeśli przy B1 mamy dysfunkcja narządu wzoru np 2 a poniżej w tym...osoby niewidome (urządzenia brajlowskie) np 1 to RAZEM w tej kolumnie liczymy tylko 2 dobrze myślę ? podobnie w przypadku wysokości dofinansowania udzielonego beneficjentom piszę łącznie dla tych 2 wniosków poniżej kwota na brajlowskie a liczę w RAZEM tylko tą ogólną kwotę? mam rację?
onaaaa

Napisano: 23 sty 2015, 13:11

TAK, to jeden i ten sam beneficjent. U mnie Studenci składają np wnioski na 2 semestry oddzielnie, więc rożni mi się liczba wniosków i umów z liczbą osób ale nikt nigdy w pfronie nie robił problemu. w uwagach tylko dopisuję informację skąd to wynika, żeby już nie dzwonili.
gava

Napisano: 23 sty 2015, 13:32

gava dziękuje za pomoc, to moje pierwsze sprawozdanie. A co jeśli wnioskodawca otrzymał jednocześnie dofinansowanie w ramach zakupu sprzętu elektronicznego i szkolenia jak go ująć?
Ps. co dokładnie piszesz w uwagach?
onaaaa

Napisano: 23 sty 2015, 14:09

pisze dokładnie np. 30 osób, złożyło 60 wniosków - dot studentów. ze szkoleniem i sprzętem miałam chyba sytuacje w pierwszym roku prowadzenia programu, ale ze szkolenia ta osoba zrezygnowała.Ale myślę że bym napisała łącznie liczbę osób a nie wniosków czyli to jedna osoba i tak samo np: informuję iż od jednej osoby wpłynęły 2 wniosku w ramach 2 obszarów i tyle. A nawet jeśli będzie coś nie tak to zadzwonią z pfronu i powiedzą jak poprawić. Przynajmniej u mnie nie ma z tym problemu.
Gość

Napisano: 23 sty 2015, 14:13

gava dziękuje
onaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x