dziecko w ZOLU - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 sty 2015, 14:39

Proszę o informację czy macie przypadki, że w gdzieś w kraju jest wasze dziecko umieszczone w zolu i dostajecie noty na nie? Przyszła do nas nota wystawiona przez zol na dziecko, które urodziło się w naszym mieście i nie wiemy jak mamy ten temat ugryźć. Z jakich środków mamy zapłacić? Sprawa mega pilna!!!!!!!
Max1

Napisano: 28 sty 2015, 14:45

O jak dobrze nareszcie ktoś inny niż my jest pierwszy ;)

A tak poważnie współczuję. Jak wyszła nowelizacja od razu wszystkim zadawałam to pytanie to mi powiedzieli, że się będziemy zastanawiać jak będzie przypadek. Cała sprawa jest niby uregulowana w art. 6 nowelizacji (Dz.U. 2014. poz. 1185). Pisze - ponosi powiat właściwy ze względu na miejsce urodzenia dziecka, ale nie pisze kto w tym powiecie powinien się tym zająć. To jest zmian do ustawy o świadczeniach z opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Więc ja bym sobie myślała, że to jakiś wydział zdrowia w powiecie powinien się tym zając, ale jak znam życie to u nas skończyło by się na tym, że my byśmy to robili. Ale może macie lepsze układy u siebie. W końcu PCPR nie jest chyba od realizowania zadań ustawy o świadczeniach z opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych.
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x