Apel P. Kukiza z FB - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 19 maja 2015, 11:37

Przez kilka ostatnich dni - z wiadomych względów - bardzo powierzchownie obserwowałem to, co dzieje się na "scenie" politycznej. Właściwie to tylko tę debatę obejrzałem. Reszta do mnie za bardzo nie docierała.

Dziś od 5-tej rano monitorowałem net i zobaczyłem m.in. to: najnowszy-sondaz-dla-faktow-komorowski-wygrywa-w-drugiej-turze... I zdębiałem. Zrozumiałbym jeszcze remis albo jakąś minimalną przewagę jednego czy drugiego kandydata, ale tak wysoki wynik Komorowskiego świadczy albo o manipulacji sondażem, albo o ogromnej podatności na manipulację naszego Narodu.

Od nas będzie zależało co się zdarzy. Od woJOWników. Do sztabów pana Dudy i pana Komorowskiego wysłaliśmy oficjalne listy z zaproszeniem na debatę w Lubinie. Maksymalnie do jutra rano czekam na oficjalne odpowiedzi. Wiem, że pan Duda jest gotów na spotkanie, a pan Komorowski wstępnie odmówił, ponieważ uważa, że ja takiej debaty nie powinienem prowadzić. Zaproponowałem więc, że debatę poprowadzi w naszym imieniu redaktor naczelny "Super Ekspresu", pan Sławomir Jastrzębowski. Po pierwsze jest dziennikarzem niezależnym (od kiedy pamiętam walił tak w jednych, jak i w drugich), a po drugie "SE" to chyba jedyny jeszcze POLSKI dziennik wysokonakładowy.

Dalsze moje kroki zależą od tego, jaką otrzymam dziś odpowiedź. Jedno jest pewne - nie zamierzam siedzieć cicho aż do 24 maja. Dzieją się zbyt ważne dla Polski sprawy.

Dobrego Dnia, Przyjaciele.

P.S.
Wszystkim bardzo dziękuję za kondolencje. A teraz - do boju. Ojciec by mi nie wybaczył zaniechania. Był tytanem pracy.

I jeszcze reakcja na podłość Lisa:

Właśnie czytam o akcji "Lis"... Przypomina mi się Sianecki (stwierdził w "Szkle", że "Kukiz wycofał się" z wyborów). Sąd orzekł, że nic sie nie stało. ... Przebiliście- Lisy, Sianeckie, Kraśki, itp., itd - propagandzistów komuny. Za srebrniki. Panie Lis.... Jestem ojcem trzech Córek. Powiem Panu, że gdyby potraktował Pan choć jedną z nich w tak perfidny sposób jak dziecko Dudy to żadna ochrona nie ocaliłaby Pańskiej grzywy a la "młody konsomolec".
sorry_taki_klimat

Napisano: 19 maja 2015, 12:51

ale jak on potraktował dziecko Dudy..? ja nie rozumiem. Na debacie też o tym wspomnieli...panowie dwaj?
sorry_taki_klimat pisze:Wszystkim bardzo dziękuję za kondolencje. A teraz - do boju. Ojciec by mi nie wybaczył zaniechania. Był tytanem pracy.
ale podoba mi się pana zapał i charyzma rewolucjonisty. Mnie nie przekonuje ani Duda ani Komorowski swoim programem - natomiast zagłosuję na Dudę jednak- ma dobre garnitury, wygląda atrakcyjniej i posiada wysoką kulturę osobistą, ta ostatnia cecha jest mi szczególnie bliska;)
Emilka.

Napisano: 19 maja 2015, 13:04

wygląda atrakcyjniej...
I dlatego kobietom powinno odebrać się prawo do głosowania :lol:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 14:11

może i innym powinno się zabrać takie prawo ...
ale ja jestem wyjątkiem. Zresztą- no musimy oprzeć się na innych walorach- skoro w głowie nie ma nic interesującego. A głos- to głos- liczy się...
Emilka.

Napisano: 19 maja 2015, 14:13

wiem, wiem jesteś wyjątkiem bo masz dobry gust (zdania podzielone)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 14:18

nie tylko z tego powodu- ale ten wspomniany przez pana jest bardzo istotny.Cieszę się, że pan to rozumie.
Emilka.

Napisano: 19 maja 2015, 14:32

Kukiz panikuje. Sondażom się nie ufa.
Komorowski ma prawo przodować bo wygrał debatę. Niektórych do siebie przekonał.
Jeśli ktoś chce by w sondażu wygrał bul to pójdzie na jakąś wyższą uczelnię, do teatru albo biurowca pełnego menadżerów. Jeśli ktoś chce by wygrał duduś pójdzie do jakiegoś pupu, szpitala albo marketu w którym niewolnicy bakają po 12h za 1200 zł netto.
Ares

Napisano: 19 maja 2015, 14:36

to odniesienia co do ewentualnej perspektywy życiowej ? A gdzie jest alternatywa? wyjechać za granicę iść do klasztoru ?( choć nie, co ja mówię. Kościół to też polityka)
Emilka.

Napisano: 19 maja 2015, 14:39

Alternatywą jest rewolucja. Oblaliśmy egzamin z demokracji. Źle zrozumieliśmy pojęcie "kapitalizm".
Ares

Napisano: 19 maja 2015, 14:45

Rewolucja? ja jestem za. Ale z kim i co na to reszta ? Kukiz na przedzie nie wystarczy - zresztą jego muzyka nie zagrzewa, nie ma kopa.
Emilka.

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x