Stracona szansa? - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 21 maja 2015, 8:54

Drodzy pracownicy socjalni, dlaczego przesypiacie swoją szansę? Dlaczego nie korzystacie z sytuacji, w której moglibyście załatwić rozwiązanie wielu waszych problemów. Prezydent Komorowski ma tydzień dobroci i spełnia wszystkie prośby! Chcecie zarabiać godnie - idźcie pod Pałac. Macie inne problemy - idźcie pod Pałac. Drogi Bronisław tylko czeka na wasze postulaty.
opesik

Napisano: 21 maja 2015, 9:08

:) nikt nie chce zarabiać godnie?
Alka

Napisano: 21 maja 2015, 9:51

Nie wiem jak inni, ale ja chcę zmiany - tylko nie z tym prezydentem.
Prezydent Komorowski już pokazał swoja pogardę dla pracowników socjalnych, ich klientów i grup społecznych, które wymagają wsparcia.
Jest jedynym prezydentem, ktory w czasie swojej elekcji ani nie próbował poruszyć kwestii społecznej.
Wolał na jachtach promować wystawne życie niż zniżyć się do pomocy społecznej aby podwyższyć standardy ludzi, którzy tak wiele dla Polski znaczą. Którzy sa wyznacznikiem faktycznego stanu państwa.
On się liczy tylko z tymi, którzy w jakiś sposób mogą zaszkodzić jego umocowaniu na fotelu prezydenckim, a mnie już szkoda energii i czasu dla takich ignorantów.
Oddam swój głos na Andrzeja Dudę i tym samym zacznę normalne życie i godną pracę za godną płacę. A panu Komorowskiemu już dziękuję za te stracone lata urągania mojej godności, tumiwisizmu, ignorancji.
Przez pięć lat nie miał czasu aby chociaż raz pochylić się i pomóc nam czy wesprzeć w trudnej pracy - ot tak po prezydencku - z czystej dobrej woli - jak przystało na ojca narodu.
Spojrzeć jak sie ma pomoc społeczna, czy jej nic nie brakuje, uśmiechnąć się. Ile takie wsparcie znaczy dla każdego pracownika!
Nie mówię już o kwestii formalnej.
Przez siedem lat byliśmy jako grupa zawodowa tylko ośmieszani przez rząd Tuska potem Kopacz i Komorowskiego - no i dosyć.
Kielich goryczy został przepełniony.
Dzisiaj ja już nie potrzebuję Komorowskiego.
Ja osobiście panu Komorowskiemu już dziękuję i nie zamierzam się jemu ani kłaniać, ani o nic prosić. Teraz stawiam na ANDRZEJA DUDĘ
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 maja 2015, 10:14

a ja na tolka banana :lol:

skończcie już (to przede wszystkim do zdzichy) z tą nachalną agitką
p..

Napisano: 21 maja 2015, 10:32

Jest pytanie - jest odpowiedź; nie jestem chy tylko sława to po pierwsze.
Po drugie teraz jest właściwy czas i miejsce.
A po trzecie tytuł postu jest bardzo dobry ponieważ w sytuacji kiedy każdy ugrywa sobie coś, a człowiek pozbawiony zasad wszystko wszystkim nieodpowiedzialnie obiecuje i na dodatej jeszcze pogardę swoja jaka ma dla ludzi ( bo skoro w tak krotkim czasie mozna bylo załatwić JOW-y to znaczy, że brak dobrej woli i tumiwisizm tego czlowieka jest tak wielki, że ni jak mi sie to nie kojarzy z prezydentem wszystkich Polakow.
A podobno człowieka i człowieczeństwo poznaje się po tym jak traktuje slabszych od siebie
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 10:52

Dobrze dzibar, że ostatecznie to społeczeństwo wybierze prezydenta. Jesteś jak stara zdarta płyta ciągle to samo, w każdym wątku, na każdy temat. Od dawna mam niesmak widząc Twoje polityczne wklejki, nienawiść do innych ludzi, w tym polityków innych niż PiS - zioniesz tym w każdym słowie. Granice absurdu już dawno zostały przekroczone, o granicach dobrego smaku nie wspominając. Pewne zasady obowiązują wszystkich, dzibar - Ciebie również - nie jesteś o grosz lepsza od innych!!!
Upolitycznienie wszystkiego i wszystkich jest CHORE!!! I przeciwko temu protestuję!!!

Apeluję do admina tego forum o podjęcie działań mających na celu zaprzestanie politycznej agitacji przez użytkownika dzibar. Jak się nie mylę - jest to forum dla pracowników pomocy społecznej, niezależnie od ich przekonań i światopoglądu. Nikt nie będzie brał na poważnie wszystkich normalnych rzeczowych wypowiedzi przy wystąpieniach dzibar. Wszyscy będziemy uważani za oszołomów, a to już mnie osobiście obraża. Chcę się przede wszystkim dzielić swoją wiedzą i sposobem działania w dziedzinie pomocy społecznej, a nie chorobliwie uzewnętrzniać swoje życie, swoje poglądy i sposób na życie.

użytkownik niezalogowany
armin
armin

Napisano: 21 maja 2015, 11:18

Jak widać nie ja założyłam ten post, który dotyczy konkretnego tematu.
Wypowiadam swoja opinię i nie widzę podstawy do twoich uwag na mój temat.
Możesz sobie zgłaszać gdzie chcesz, a to że pomoc społeczna jest zasadniczą jak nie najważniejsza gałęzią polityki społecznej to pewnie w swoich wywodach zapomniałeś.
Ja jednak znam swoje prawa i obowiazki oraz wiedzę, a ty jeżeli masz jakieś luki w w edukacji to najpierw się doszkol w zakresie dzoałania i funkcjonowania pomocy społecznej a później atakuj.
Tak wiec tego typu polemika piętnowania jest akurat nie trafiona dzisiaj i "nie ze mną te numery Bruner", a to jest właściwy czas i miejsce bo dzisiaj debata na temat pomocy społecznej i dlatego, że pan Komorowski w tym zakresie ma jedynie zaniedbania to fakt, który dzisiaj przedstawia się jak cios w samo serce dla Komorowskiego.
I to jest fakt!
Dzisiaj ja jako pracownik socjalny mówię Bronisławowi Komorowskiemu ; NIE - NIE ODDAM na pana GŁOSU !
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 11:31

dzibar pisze:Dzisiaj ja jako pracownik socjalny

Chyba coś Ci się zamieszało w główce.
Zdaje się, że nie jesteś pracownikiem socjalnym wykonującym zawód, nie jesteś aktywnym zawodowo pracownikiem socjalnym, nie masz pracowniczych przywilejów...
Odbiję więc Twoje słowa w Twoją stronę
dzibar pisze:masz jakieś luki w w edukacji to najpierw się doszkol w zakresie dzoałania i funkcjonowania pomocy społecznej a później atakuj
I ku pamięci przykazanie miłości:
Będziesz miłował Pana Boga twego z całego serca swego, z całej duszy swojej i ze wszystkich myśli swoich, a bliźniego swego, jak siebie samego
.
Sama robisz sobie wrogów z innych ludzi. Stajesz się tym samym najmniej wiarygodną osobą.
POKORY dzibar, bo taka pycha i buta zaprowadzi Cię wprost, gdzie jeno
płacz i zgrzytanie zębów
AMEN
użytkownik niezalogowany
armin
armin

Napisano: 21 maja 2015, 12:07

Nic mi się nie zamieszało, mam prawa nabyte do wykonywania zawodu, mogę w kazdej chwili przerwać pobieranie renty i podjąć prace, więc jeżeli coś komuś chce sie mieszać to tylko tobie w tym poście pewnie dlatego, że celnie uderzyłam wsedno sprawy
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 13:57

I jeszcze jedno; prawdziwie kocha nie ten kto obłudnie okłamuje mówiąc same piękne słówka, ale ten kto potrafi w sposób cywilizowany przywołać do porządku nawet najwięszego zbrodniarza, któremu godność jest przypisana prawem.
A pokora nie polega na tym aby pozwolić innym siebie upokarzać i piętnować.
Pokora to prawda, a prawda jest taka, że nigdy nie utraciłam prawa wykonywania zawodu pracownika socjalnego, a wykluczanie społeczne mnie przez różne osoby na tym forum świadczy tylko o bardzo niskim poziomie etyki oraz wiedzy w zakresie podstawowych praw pracownika socjalnego
I to też świadczy o poziomie wiedzy i etyki zawodowej osób biorących udział w wymianie zdań.
A wracając do tematu wiodącego to:

WP.PL Strona główna serwisu

Konwencja "Dobra zmiana". Andrzej Duda podsumował kampanię

Najnowszy sondaż: takiego wyniku jeszcze nie było

Najnowszy sondaż wyborczy przygotowany dla "Super Expressu" pokazuje, że walka między kandydatami będzie rozstrzygała się do momentu zamknięcia lokali wyborczych. Na urzędującego prezydenta Bronisława Komorowskiego głosować chce 47,3 proc. ankietowanych. Natomiast na Andrzeja Dudę z PiS swój głos zamierza oddać 47 proc. badanych."
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x