Witam
Dzień dobry,. partnerka Pana ,który pobiera dodatek mieszkaniowy( umowa jest na niego) trafił do aresztu śledczego. Proszę podpowiedzcie czy dodatek trzeba wstrzymać? ma go jeszcze przyznany na 2 miesiące. W mieszkaniu mieszka partnerka z dziećmi.
areszt śledczy
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: areszt śledczy
w mojej ocenie, gospodarstwo domowe nadal istnieje, a dodatek ma na celu wspierać ich opłaty mieszkaniowe, wiec cel świadczenia jest nadal spełniony. Ja bym nie wstrzymywała.
-
- Referent
- Kontakt:
Dziękuje. tez tak sądzę ,jednak to ,że dodatek jest na tego Pana sprawił ze mam pewne wątpliwości.lusia&lusia pisze: 21 lip 2025, 13:27 w mojej ocenie, gospodarstwo domowe nadal istnieje, a dodatek ma na celu wspierać ich opłaty mieszkaniowe, wiec cel świadczenia jest nadal spełniony. Ja bym nie wstrzymywała.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Nie wiem jaką drogą się dowiedziałaś o tej sytuacji, ale możesz wezwać partnerkę jako osobę pozostającą w lokalu do złożenia wyjaśnień :
-czy faktycznie mieszka w lokalu, czy zamierza tam nadal przebywać pod nieobecność partnera...
-kto uiszcza/ będzie uiszczał opłaty,
-czy dodatek jest wykorzystywany zgodnie z celem.
To już jakbyś chciała- dla Twojego świętego spokoju
-czy faktycznie mieszka w lokalu, czy zamierza tam nadal przebywać pod nieobecność partnera...
To już jakbyś chciała- dla Twojego świętego spokoju

-
- Referent
- Kontakt:
Pani przyszła i poinformowała.lusia&lusia pisze: 21 lip 2025, 13:41 Nie wiem jaką drogą się dowiedziałaś o tej sytuacji, ale możesz wezwać partnerkę jako osobę pozostającą w lokalu do złożenia wyjaśnień :
To już jakbyś chciała- dla Twojego świętego spokoju![]()
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Miałam taką sytuację i wstrzymałam wypłatę dodatku, jeszcze za 2 miesiace było do zwrotu. Złożono odwołanie i SKO utrzymało decyzję w mocy.
Oprócz areszt śledczy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
czy korzysta może ktoś z kalkulatora do dodatków mieszkaniowych?
proszę o wyliczenie dodatku, nie mam systemu i potrzebuję żeby ktoś mnie sprawidził
świadczenie uzupełniające
Comiesięczne zestawienia dla zarządcy
Dodatek mieszkaniowy jak to rozgryść
Przedawnienie dodatku mieszkaniowego nie z mojej winy
nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy po jakim czasie sie przedawnia
Czy wliczyć fundusz alimentacyjny
Prośba- wyliczenie
wywiad
Jaką kwotę wydatku przyjąć?
zwrot od zarządcy nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
tytuł prawny
Nadpłata - woda