Comiesięczne zestawienia dla zarządcy
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM
- Kontakt:
Comiesięczne zestawienia dla zarządcy
Witam,
w moim ośrodku przyjęła się taka praktyka, że co miesiąc w dniu wypłaty wysyłam do każdego zarządcy zestawienie wypłaconych dodatków. Taka lista wypłat, żeby wiedzieli komu jaki dodatek mieszkaniowy został wypłacony.
Dostałam już sygnały od kilku zarządców, że takie comiesięczne zestawienia nie są im potrzebne, ponieważ na podstawie mojej informacji po przyznaniu wnioskodawcy dodatku mieszkaniowego mają już wszystkie potrzebne im dane.
Czy wysyłacie takie comiesięczne zestawienia dla zarządców czy jest to faktycznie zbędne?
w moim ośrodku przyjęła się taka praktyka, że co miesiąc w dniu wypłaty wysyłam do każdego zarządcy zestawienie wypłaconych dodatków. Taka lista wypłat, żeby wiedzieli komu jaki dodatek mieszkaniowy został wypłacony.
Dostałam już sygnały od kilku zarządców, że takie comiesięczne zestawienia nie są im potrzebne, ponieważ na podstawie mojej informacji po przyznaniu wnioskodawcy dodatku mieszkaniowego mają już wszystkie potrzebne im dane.
Czy wysyłacie takie comiesięczne zestawienia dla zarządców czy jest to faktycznie zbędne?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Re: Comiesięczne zestawienia dla zarządcy
tak wysyłam
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Ja też wysyłam listy wypłat co miesiąc.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM
- Kontakt:
A wysyłacie je listem poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, czy zwykłym?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/DE/ST
- Kontakt:
Listem poleconym
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Listy wypłat wysyłam tylko spółdzielni i tbs.
Robię jedną listę zbiorową (inaczej miałabym z 70 list wypłat).
Wszystkim wysyłam, zgodnie z ustawą, informację o przyznanym dodatku, po wydaniu decyzji. Pismo też zawiera info o obowiązku zgłaszania zaległości, karze itp.
Robię jedną listę zbiorową (inaczej miałabym z 70 list wypłat).
Wszystkim wysyłam, zgodnie z ustawą, informację o przyznanym dodatku, po wydaniu decyzji. Pismo też zawiera info o obowiązku zgłaszania zaległości, karze itp.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dm fa
- Kontakt:
ja wysyłam (zaszyfrowanym mailem) co miesiąc w dniu wypłaty tylko wykaz osób, które rozpoczęły pobieranie dodatków mieszkaniowych od bieżącego miesiąca ze wskazaniem daty krańcowej - zestawienie generowane przez cheops.
Czy to spełnia wymogi art. 7 ust. 7a przesłania informacji? jak dokładnie wygląda przesyłana przez was informacja? w formie pisma? kiedy? np na koniec miesiąca, czy w dniu wypłaty?
Czy to spełnia wymogi art. 7 ust. 7a przesłania informacji? jak dokładnie wygląda przesyłana przez was informacja? w formie pisma? kiedy? np na koniec miesiąca, czy w dniu wypłaty?
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
art 7 ust 7a. Informację o wysokości przyznanego dodatku mieszkaniowego oraz o okresie, na jaki został on przyznany, doręcza się zarządcy budynku albo innej osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny.
wysyłam zarządy informacje (sporzadzone jako pismo) zaraz po przyznaniu dodatku.
listy wypłat tylko do społdzielni mieszkaniowej, lub innego zarzadcy gdzie płacę wiecej niz 1 dodatek. Gmina dostaje zestawienie listy wypłat, gdzie zaksiegowuje dodatek tylko za sam czynsz / lub na czynsz i śmieci.
wysyłam zarządy informacje (sporzadzone jako pismo) zaraz po przyznaniu dodatku.
listy wypłat tylko do społdzielni mieszkaniowej, lub innego zarzadcy gdzie płacę wiecej niz 1 dodatek. Gmina dostaje zestawienie listy wypłat, gdzie zaksiegowuje dodatek tylko za sam czynsz / lub na czynsz i śmieci.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Ja tam na 10 każdego miesiąca sporządzam informację dla danego zarządcy komu od aktualnego miesiąc został przyznany DM i tyle? Nie wysyłam informacji od razu po wydaniu decyzji bo to za duży koszt. Robię jedną listę dla każdego bo jakbym miał co miesiąc średnio po 60 pism do zarządców wysyłać to nie ma sensu skoro można jednym pismem załatwić. I zamiast 60 pism mam po 10-20.
Nie wiem czy to dobra praktyka ale na ten moment nikt się jeszcze nie przyczepił.
Nie wiem czy to dobra praktyka ale na ten moment nikt się jeszcze nie przyczepił.
Oprócz Comiesięczne zestawienia dla zarządcy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dochód uzyskany
dochód euro
potrącenie z emerytury
Alimenty
Czy wliczamy do dochodu?
czy korzysta może ktoś z kalkulatora do dodatków mieszkaniowych?
proszę o wyliczenie dodatku, nie mam systemu i potrzebuję żeby ktoś mnie sprawidził
świadczenie uzupełniające
Dodatek mieszkaniowy jak to rozgryść
Przedawnienie dodatku mieszkaniowego nie z mojej winy
nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy po jakim czasie sie przedawnia
Czy wliczyć fundusz alimentacyjny
areszt śledczy
Prośba- wyliczenie
wywiad
Jaką kwotę wydatku przyjąć?