art. 25 ust. o zdo a rolnik - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 24 cze 2014, 15:13

kb czego mi odmówiono?
Oj długo by wymieniać... Tylko w niektórych przypadkach jakby mi nie odmówiono to nie wiem czy byłbym szczęśilwszy...
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 15:23

no tak myslalam... czyli w zdo uznali,ze musza zastosowac definicje zaprzestania prowadzenia gospodarstwa z ustawy KRUS,a w swiadczeniu pielegnacyjnym wystarczylo im,ze doslownie go nie prowadzisz...moglo sie im to wziac z tego, ze w ustawie o zdo napisali,ze jesli o zdo ubiega sie rolnik w rozumieniu ustawy o ubezpieczeniu spolecznym rolnikow, a w przepisie o SP w ustawie o swiadczeniach rodzinnych napisali tylko,ze jesli o SP ubiega sie rolnik (nie zrobili juz odniesienia do ustawy o ub.spol.roln.)...odwolujac sie, oprocz argumentow jakie sama masz - wytknij,ze do jednego swiadczenia organ uznaje,ze zaprzestalas prowadzenia gospo. a do drugiego juz nie,a przeciez twoja sytuacja nie zmienila sie ani troche...
zastanawiam sie czy to pominiecie odniesienia do ustawy o ubespieczeniu spolecznym rolnikow w ustawie o swiadczeniach rodzinnych bylo celowe czy tylko zapomnieli tego zdania dodac:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 15:59

Mamunciu, to i jasnowidze pracują w OPS ? A może "wwo'="kb" ? Jedno z dwóch.
gościu

Napisano: 24 cze 2014, 16:05

No też nie, bo w ten sposób to żaden rolnik nie uzyskał zdo. Odniesienie do ustawy o ubezpieczeniu rolników ma tylko wskazać definicję rolnika , domownika. Za drugą część odpowiedzi dziękuję, zastosuję. Kończę temat.
wwo

Napisano: 24 cze 2014, 16:12

Najpierw zadaje pytania lub przedstawia problem, potem sama na nie odpowiada i dyskutuje ze sobą , aż w końcu przyznaje sobie rację. Oto cała prawda tajemniczej(tejemniczego) "wwo".
gościu

Napisano: 24 cze 2014, 20:12

Gosciu niestety nie trafiles,wwo i ja to dwie rozne osoby,chociaz jak czytam o problemach wwo to u mnie jest tak samo.Swiadczenie pielegnacyjne od maja mi przyznano,a zdo wstecz tak jak pisalam w ops czekaja na pismo z Krus. Tez mam juz dosc odwolan,pism.
Gabi123

Napisano: 24 cze 2014, 21:01

Trafiłem, trafiłem.
gościu

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x