dla mnie po 30 latach pracy na KN W placówce o-w żenujące są zarobki między 2100 a 2300(brutt) dla starszego wychowawcy,młody stażem pracownik ma mieć takie same zarobki jak ja?to trzeba zmienic ! MARCINIE jaki masz pomysł nt.?
Piszecie, ze nie ma \"starszego wychowawcy-koordynatora\" - jak się to ma do rozporządzenia w którym ewidentnie jest napisane, że po 2 latach pracy jest wychowawca, po 4 latach pracy starszy wychowawca, a po 5 latach pracy - koordynator.. I nie ma tam nic o dodatkowych obowiązkach i funkcjach żeby otrzymać którykolwiek z awansów.. Dopytuję tak ponieważ chciałabym wiedzieć dokładnie z czego to wynika, że niektóre stopnie są a niektórych nie ma?
Oczywiście , że jest takie stanowisko jak starszy wychowawca koordynator. Ja pełnie takie stanowisko w swojej placówce. Oczywiście ze nadanie awansu zależy tylko i wyłącznie od dyrektora placówki. Z informacji jakie posiadam to wynika że na placówce może być tylko jedna osoba będąca starszym wychowawcą koordynatorem . Nie jestem w stanie powiedzieć z czego to wynika, tak mnie poinformowała moja dyrekcja. Co do obowiązków , to nie mam jakichś szczególnych. Pełnie normalne dyżury wychowawcze zarówno dzienne jak i nocne. Wypełniam wszystkie obowiązki zwykłego wychowawcy. Z dodatkowych rzeczy to układam grafiki pracy dla wychowawców, oprócz tego wszystkie sprawozdania z pracy wychowawczej , z kółek zainteresowań, z pracy wychowawczej małych grup wychowawcy składają mi. Poza tym załatwiam różne w rzeczy, występuje w imieniu wychowawców przed dyrekcją w ich sprawcach itp. Co do kwestii finansowej mam niecałe dwieście złotych więcej od pozostałych wychowawców do wypłaty. Tak to wygląda u mnie.
Marianna ale rozmawiamy poważnie - chyba oczywiste jest, że mówimy o stopniach awansu dla wychowawcy.. Pracownik socjalny ma swoje odrębne itp itd. Nie oczekiwałam tu złośliwości tylko konkretów..
ale bardziej konkretnie być nie może ... starszy wychowawca koordynator to stanowisko ... nie mogą w pewnym momencie wszyscy być koordynatorami ... to chyba oczywiste
Nie ma tak naprawdę ścieżki awansu zawodowego dla wychowawców KP ... z tego co się zorientowałam w każdej placówce ostateczny model awansu ustala dyrektor ... i można dostać \"starszego wychowawcę\" lub nie .... ale koordynator to już odrębna bajka ... bardziej konkretnie nie można