awans;) \"starszy wychowawca-koordyantor\" - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 07 lut 2013, 0:22

a czym sie trzeba wykazać?sa jakieś konkrety?
~Ola

Napisano: 07 lut 2013, 14:49

dla mnie po 30 latach pracy na KN W placówce o-w żenujące są zarobki między 2100 a 2300(brutt) dla starszego wychowawcy,młody stażem pracownik ma mieć takie same zarobki jak ja?to trzeba zmienic ! MARCINIE jaki masz pomysł nt.?
~emeryt

Napisano: 08 lut 2013, 1:38

Piszecie, ze nie ma \"starszego wychowawcy-koordynatora\" - jak się to ma do rozporządzenia w którym ewidentnie jest napisane, że po 2 latach pracy jest wychowawca, po 4 latach pracy starszy wychowawca, a po 5 latach pracy - koordynator.. I nie ma tam nic o dodatkowych obowiązkach i funkcjach żeby otrzymać którykolwiek z awansów.. Dopytuję tak ponieważ chciałabym wiedzieć dokładnie z czego to wynika, że niektóre stopnie są a niektórych nie ma?
~Maggie

Napisano: 08 lut 2013, 10:49

Oczywiście , że jest takie stanowisko jak starszy wychowawca koordynator. Ja pełnie takie stanowisko w swojej placówce. Oczywiście ze nadanie awansu zależy tylko i wyłącznie od dyrektora placówki. Z informacji jakie posiadam to wynika że na placówce może być tylko jedna osoba będąca starszym wychowawcą koordynatorem . Nie jestem w stanie powiedzieć z czego to wynika, tak mnie poinformowała moja dyrekcja. Co do obowiązków , to nie mam jakichś szczególnych. Pełnie normalne dyżury wychowawcze zarówno dzienne jak i nocne. Wypełniam wszystkie obowiązki zwykłego wychowawcy. Z dodatkowych rzeczy to układam grafiki pracy dla wychowawców, oprócz tego wszystkie sprawozdania z pracy wychowawczej , z kółek zainteresowań, z pracy wychowawczej małych grup wychowawcy składają mi. Poza tym załatwiam różne w rzeczy, występuje w imieniu wychowawców przed dyrekcją w ich sprawcach itp. Co do kwestii finansowej mam niecałe dwieście złotych więcej od pozostałych wychowawców do wypłaty. Tak to wygląda u mnie.
~Paweł

Napisano: 08 lut 2013, 20:44

Maggie

W tym rozporządzeniu jest także psycholog, pracownik socjalny, magazynier itp ... co nie oznacza że masz przejść przez wszystkie stanowiska ;)
~Marianna

Napisano: 08 lut 2013, 20:57

Marianna ale rozmawiamy poważnie - chyba oczywiste jest, że mówimy o stopniach awansu dla wychowawcy.. Pracownik socjalny ma swoje odrębne itp itd. Nie oczekiwałam tu złośliwości tylko konkretów..
~Maggie

Napisano: 08 lut 2013, 23:41

ale bardziej konkretnie być nie może ... starszy wychowawca koordynator to stanowisko ... nie mogą w pewnym momencie wszyscy być koordynatorami ... to chyba oczywiste

Nie ma tak naprawdę ścieżki awansu zawodowego dla wychowawców KP ... z tego co się zorientowałam w każdej placówce ostateczny model awansu ustala dyrektor ... i można dostać \"starszego wychowawcę\" lub nie .... ale koordynator to już odrębna bajka ... bardziej konkretnie nie można

~Marianna

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x