Bardzo ważne pytanie- proszę o pomoc :) - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 maja 2016, 14:17

Mam taki przypadek, że mam pracownicę zatrudnioną na 5/8 etatu w świetlicy środowiskowej-obecnie jest na urlopie wychowawczym na czas jej nieobecności jest zatrudniona osoba na czas określony (zastępstwo).
Obecnie podjęto decyzję, że jest potrzeba wydłużenia czasu pracy świetlicy do 8h.
Mam pytanie jak przeprowadzić procedurę podwyższenia etatu tj.
- czy mogłabym to zrobić porozumieniem zmieniającym i zmienić wymiar czau pracy na pełny tj.8h zarówno osobie zatrudnionej na danym stanowisku jak i jej zastępcy, lub
- czy mogłabym zrobić tak, że temu pracownikowi co jest zatrudniony na danym stanowisku pracy (na umowę na czas określony)nic nie zmieniać w umowie tj. dalej miałby 5/8 etatu, a jego zastępcę zatrudnić na drugą umowę o pracę na 3/8 etatu ale już nie na zastępstwo - co razem dałoby 8h. Powiem że podlegamy pod ustawę o pracownikach samorządowych. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
~Sylwia~

Napisano: 11 maja 2016, 15:24

187 wejść i żadnej porady, podzielenia się zdaniem, pomocy. Przykre :(
~Sylwia~

Napisano: 13 maja 2016, 10:14

ja zrobiłabym tak:
zmieniłabym porozumieniem wymiar czasu pracy i co za tym idzie zapewne wynagrodzenie, urlop itd. ale tylko zastępującemu pracownikowi, a temu którego zastępuje w momencie kiedy wróci do pracy.
Aneta1

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x