Bezdomni- opłata za schroniska PILNE !!! - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 mar 2009, 13:26

Czy opłacacie pobyt w schroniskach ( gdzieś w Polsce) wszystkim bezdomnym z waszego terenu? Mam bezdomną facetkę (ostatni meldunek na pobyt stały w mojej gminie) , która zawędrowała do schroniska, gdzie za pobyt wychodzi prawie 600 zł miesięcznie (Może wysoki standard???). U nas niedaleko koszt w schronisku to 400 zł Wychodzi na to, że klient może tak sobie fruwać po Polsce , wybierać co lepsze i droższe schroniska, a gmina ma ponosić koszty ? Czy można odmówić refundowania kosztów pobytu i na jakiej postawie?
~dorota

Napisano: 19 mar 2009, 13:34

trudna sprawa. Masz zupełną rację. Ja miałam przypadek że ,,bezdomny\" fruwał po Polsce mając mieszkanie w naszej gminie które wynajął komuś . Odmówiłam jakichkolwiek opłat kazałam mu wracać do swojego domu.
~xxx

Napisano: 19 mar 2009, 14:09

My płacimy, max 350zł, bo u nas nie ma noclegowni. płacimy tylko za 2 osoby ponieważ pozostałe (6 osób) tam pracuje i zarabia na swój byt. Zawsze jet taniej niż utrzymywć lokal i personel schroniska. POZDRAWIAM
~oko

Napisano: 19 mar 2009, 14:11

Oko - a ci ludzie zatrudnieni są legalnie ? Płacicie 350 zł i nikt się nie czepia , ze nie całość ?
~dorota

Napisano: 19 mar 2009, 15:06

my np. odmawiamy z powodu faktu iz na terenie naszego miasta fumkcjonuje schronisko które zapewnia schronienie, odzież obuwie itp i może wrócieć do nas (dla nas znacznie miniejsze koszty)
~Olka

Napisano: 19 mar 2009, 15:22

czyli możemy odmówić opłaty za pobyt np. w Warszawie i wskazać , że mamy tańsze schronisko w naszych okolicach ?
~vvv

Napisano: 19 mar 2009, 16:39

A mój bezdomny ma zasiłek stały i odmówiłam opłaty za pobyt w schronisku też gdzieś w Polsce ! Może płacić ze stałego . Dodatkowo oplacamy koszt wyżywienia w schronisku.Czekam czy się odwoła.
~Agnieszka

Napisano: 19 mar 2009, 17:04

Ależ oczywiście, że można odmówić powołując się na fakt, że wy, jako gmina właściwa miejscowo, możecie zapewnić mu schronienie u siebie.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x