BEZUMOWNE KORZYSTANIE A DODATEK MIESZKANIOWY - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 lut 2015, 15:06

Witam

Mam pytanie...

Czy bezumowne korzystanie do lokalu uprawnia do przyznania dodatku mieszkaniowego?

PILNE!!!!!!
Gość

Napisano: 11 lut 2015, 15:29

nie uprawnia
Gość

Napisano: 11 lut 2015, 16:16

Jeśli bezumownie zajmuje lokal, ale oczekuje na lokal socjalny (prawomocny wyrok sądu, przyznający prawo do lokalu socjalnego)
to się należy.
urszula 1

Napisano: 12 lut 2015, 15:32

istnieje art 674 K.c. tzw. milczące przedłużenie najmu
jeżeli zarządca nieruchomości potwierdzi, że wnioskodawca wypełnia dyspozycję zawartą w w/w art. to jak najbardziej . poza tym jest orzecznictwo sądów w tej kwestii
brodafi

Napisano: 12 lut 2015, 15:39

należy się jedynie w przypadku opisanym przez urszula1 w innym nie .... miałem taką sprawę 3 miesiące temu ..... gość dostał wyrok eksmisji z lokalu spółdzielczego ale nie orzeczono prawa do lokalu socjalnego lub zamiennego .... odmówiłem z powodu braku tytułu...... odwołał się ... SKO Szczecin utrzymało moją decyzję w mocy ...
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 9:26

niech szanowny przedmówca nie wprowadza w błąd...
proponuję lekturę wyrok WSA w Gdańsku z dnia 5 czerwca 2008r. syg. III SA/Gd 146/08
brodafi

Napisano: 13 lut 2015, 9:33

podany przez małe ww przykład jest jak najbardziej prawidłowy tyle tylko , że kwestia tytułów prawnych w dodatkach jest nieco bardziej skomplikowana. Zupełnie inaczej sprawa wygląda jeżeli chodzi o np. umowy najmu lokali socjalnych...
brodafi

Napisano: 13 lut 2015, 9:37

Szczecin korzysta z poznańskich orzeczeń a więc ja wiem swoje .. mam czarno na białym z okrągłą czerwoną pieczęciom SKO i podpisami 3 członków ..... i to mi starczy ... decyzja jest z grudnia 2014 a więc dość świeża...
ps. wyrok NSA nie jest prawem a rozstrzygnięciem jednostkowym ..... i zapewne nie jeden z nas w swojej historii prowadzenia DM spotkał się z dwoma zgoła odmiennymi rozstrzygnięciami w prawie identycznych sytuacjach . A polskie prawo i jego stanowienie jest jakie jest ... za długi sąsiada mogą wam w świetle prawa nawet traktor zabrać ......... :lol:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 10:16

ale niech małe ww nie pisze "należy się jedynie w przypadku opisanym przez urszula1 w innym nie..." bo to jest wprowadzanie ludzi w błąd.
brodafi

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x